Ik had vroeger een meisjesdroom: later als ik groot was, zou ik astronaut worden. Ik raakte wat van de koers toen ik na mijn studie sterrenkunde de wetenschapscommunicatie indook. Maar stiekem wacht ik nog steeds op dat ene telefoontje van ESA: “Hallo, Ans? We hebben een ernstig astronautentekort en we hoorden dat jij misschien interesse zou hebben?”

Veel mensen zullen net als ik dromen van een ruimtecarrière. Maar ja, anders dan in mijn fantasie zijn er veel gegadigden en weinig banen in het astronautenberoep. Gelukkig kan iedereen wel meegenieten met de lucky few die het tot het internationale ruimtestation ISS hebben geschopt. De astronauten maken namelijk constant foto’s van de aarde, van deep space en van het ruimtestation. Fotograaf Knate Myers heeft talloze van deze foto’s aaneengeplakt in een prachtige video. En daardoor kan iedere simpele ziel op aarde zich voor even in de ruimte wanen.

Een duik in het geheim achter vitaal ouder worden: ‘Je kunt veroudering afremmen’
LEES OOK

Een duik in het geheim achter vitaal ouder worden: ‘Je kunt veroudering afremmen’

Hoe kan het dat de ene mens kiplekker 90 jaar wordt, terwijl de andere struikelend van ziekte naar kwaal veel jonger overlijdt? Nemo-tentoonstelling L ...