Sommige mensen houden meer van katten, anderen juist van honden. Maar welke van de twee is nou het beste maatje? Dat is een discussies waar katten- en hondenliefhebbers nooit uit zullen komen. Want ‘honden zijn veel trouwer, kunnen trucjes, begrijpen onze taal’, aldus de hondenfan. Maar daartegenover staat dat ‘katten veel onafhankelijker zijn, en stukken slimmer’, volgens het baasje van de kat.

"Ik heb het nagerekend.. we kunnen de hond niet meer veroorloven."
“Ik heb het nagerekend.. we kunnen de hond niet meer veroorloven.”

Een wetenschappelijke oplossing lijkt in dit geval ver te zoeken. Toch kunnen we wel degelijk iets gegronds zeggen over het kat- en honddebat. Auteur David Bradley onderzocht welke van de twee dieren het meest intelligent is.

Aan den lijve
LEES OOK

Aan den lijve

Ans Hekkenberg zoekt naar manieren om iets dat lastig is om voor te stellen te vertalen naar iets dat je letterlijk aan den lijve ondervindt.

Bradley beschreef zijn bevindingen in het boek ‘Deceived Wisdom’. In het maartnummer van NWT Magazine stond al een recensie van dit boek, maar het hoofdstuk over de kat en hond is nu ook als audio-fragment beschikbaar. In het bovenstaande bestand kom je er eindelijk achter: wie is het slimste huisdier? De kat of de hond?