New Scientist 35

Komt de Einstein Telescope in Limburg?

Einstein Telescope

In het zuidelijkste puntje van Limburg verrijst in de nabije toekomst misschien wel het grootste wetenschappelijke prestigeproject dat Nederland ooit heeft gekend. De Einstein Telescope moet de algemene relativiteitstheorie op de pijnbank leggen en ons begrip van de kosmos drastisch vergroten. Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

Altijd op pad

Vluchtelingenstromen beheersen het nieuws en de publieke discussie. Maar is de crisis wel zo groot? Migratie is van alle tijden. Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

Naarstig op zoek naar…

Elf fenomenen waarvan wetenschappers — vooralsnog tevergeefs — het bestaan proberen aan te tonen. Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

DOSSIER
Het nieuwe vliegen

De manier waarop we vliegen gaat de komende decennia flink op de schop. Onderzoekers werken hard aan manieren om te vliegen zonder ramen, zonder CO₂-uitstoot en zelfs zonder piloot. Wanneer het zover is? Waarschijnlijk eerder dan je denkt… Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

‘Dankzij MRI gaan wij een flinke stap naar voren zetten’

Wanneer iemand op onnatuurlijke wijze overlijdt, is de kans groot dat hij of zij bij forensisch patholoog Bela Kubat op de snijtafel belandt. Op jacht naar de doodsoorzaak voert zij nauwgezet en met respect sectie op het lichaam uit. Toch denkt Kubat dat juist dat werk in de toekomst mogelijk overbodig wordt. Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

En verder…

Bestellen

€ 8,50

Koop nu in onze webshop of lees op Blendle

Halfjaarabonnement met cadeau

Ontvang de eerste vijf nummers New Scientist voor € 29,95 en krijg de dvd Het geheim van de kwantummechanica cadeau of het boek Dino’s drones en deeltjes cadeau.

Nu bestellen

Eerdere nummers van New Scientist

Naar archief tijdschriften