Bron: LIX
Bron: LIX

Voel jij je wel eens belemmerd door de platheid van papier? Wil je wel eens in de lucht schrijven? Of wil je de poppetjes die je uit verveling tekent ‘in het echt’ ontmoeten? Dan biedt deze pen uitkomst. De LIX-pen is in feite een minuscule 3D-printer. Hij smelt plastic, en laat het gesmolten goedje vervolgens afkoelen terwijl je schetst. Zodoende kun je niet alleen horizontaal kan tekenen, maar ook omhoog en omlaag. Het materiaal is stevig genoeg om leuke bouwwerkjes te maken.

Veelbelovend

Het onderstaande filmpje lijkt op een typische Amerikaanse reclame: het is allemaal wel héél ongelofelijk en prachtig wat LIX belooft. Maar het mooie is dat LIX waarschijnlijk aan al die verwachtingen kan voldoen. LIX is namelijk niet de eerste 3D-pen. De 3Doodle, het resultaat van een afgelopen kickstarter-campagne, is al op de markt.

De LIX overtreft zijn voorganger echter met gemak: hij is vijf keer zo licht als de 3Doodle en heeft dezelfde grootte als een gewone pen. Ook LIX komt voort uit een kickstarter, die momenteel nog in volle gang is. Op 29 mei is de sluitingsdatum. In augustus zouden de pennen van de productieband moeten rollen.

'Maak één vangnet voor zzp’ers en werknemers'
LEES OOK

'Maak één vangnet voor zzp’ers en werknemers'

We moeten één arbeidsongeschiktheidsverzekering maken voor alle werkenden, stelt Ruben Houweling. Daarmee zorg je dat zzp’ers beschermd zijn.

Dat betekent dat je al in september je eigen fruitmand kan tekenen. Wie wil dat nou niet?