Gisteravond aangekomen in San Diego, waar dit keer de AAAS plaatsvindt, de jaarlijkse landdag van de American Association for the Advancement of Science.

In het San Diego Convention Center (stel je voor: qua grootte de Rai, maar ingericht met de protserige luxe van het Amstelhotel) honderden lezingen door wetenschappers, bijgewoond door honderden wetenschapsjournalisten en voorlichters en duizenden wetenschappers.

Sommige sprekers hebben Obama-getal 1, dwz ze zijn adviseur of kennen hem persoonlijk. (mijn Obama-getal is nu nog 3, wellicht kan ik het op deze conferentie opschroeven tot 2 door de Under Secretary of Energy te interviewen)

‘Bij een hartstilstand is het hart juist overactief’
LEES OOK

‘Bij een hartstilstand is het hart juist overactief’

Cardioloog Arthur Wilde stond dertig jaar geleden bij Amsterdam UMC aan de wieg van de zoektocht naar genetische oorzaken van ...

Je kunt van alles over de VS zeggen, maar niet dat ze er wetenschap niet belangrijk vinden (en maken).
Het journaille rukt massaal uit en wordt de hele week gepamperd met speciale ontbijten, lunches, recepties, een perscentrum, de hele dag gratis koffie en thee en een PR-staf van een mens of vijf die, indien enigszins mogelijk en betamelijk, aan al je wensen tegemoet komen.

Vandaag staat een press tour naar het befaamde Salk Institute op het programma.
Daarover later meer.