Soms gebeuren er wonderen. Bij een boer in Schotland verschijnt bijvoorbeeld een graancirkel in zijn velden, terwijl bij een gezin in de Verenigde Staten geroosterd brood met de beeltenis van de maagd Maria uit haar tosti-ijzer springt. Sensationeel! Onverklaarbaar! Of valt dat eigenlijk wel mee?

13 keer onverklaarbaar - Michael Brooks
LEESTIP 13 keer onverklaarbaar Michael Brooks € 12,95€ 4,95 Bestel in onze webshop

In bovenstaande TEDTalk vertelt beroepsscepticus Michael Shermer waarom weldenkende mensen in gekke dingen geloven. Voor het onverklaarbare zijn er altijd verklaringen, zegt Shermer. Of het nou om een broodje gaat dat op moeder Theresa lijkt, of de duivelse boodschap die je hoort als je Stairway to Heaven achterstevoren afspeelt.

Octonionen: de vreemde wiskunde die natuurkrachten kan verenigen
LEES OOK

Octonionen: de vreemde wiskunde die natuurkrachten kan verenigen

Een achtdimensionaal getallensysteem dat al in de negentiende eeuw is bedacht, lijkt nu eindelijk zijn plek in de natuurkunde te krijgen. Theoretici v ...

Shermer weet als geen ander een oproep tot rationalisme te brengen als een humoristisch, boeiend praatje dat bomvol grappige voorbeelden zit. We hoeven niet in wonderen te geloven, zegt Shermer. Gelukkig hebben we wetenschap.