Ik heb een milde schoenen-tic. Althans, ikzelf noem mijn schoenenpassie mild. Mijn vriend denkt daar anders over: hij klaagt regelmatig over rondslingerende enkellaarsjes, pumps, peeptoes, slingbacks en T-straps (ja heren, dat zijn allemaal schoenen).

Want hoewel ik het liefst loop op comfortabele Converse, kies ik toch regelmatig voor hoge hakken. Ik geef toe dat ze minder comfortabel zijn. Ik kan er geen sprintje op trekken om de bus te halen. En aan het einde van de dag voelen mijn tenen alsof ze door de mangel zijn gehaald. Maar ze zijn zo mooi.

Maar toen kwam ik deze video’s tegen. ‘Het is al lang bekend dat vrouwen die hoge hakken dragen enkel- en voetschade riskeren, maar nu kunnen medische specialisten de hoge-hakken-dragers precies laten zien welk effect de schoenen op hun gezondheid hebben’, zo beloofde de beschrijving. Dankzij een nieuwe 3D-scanner onthullen Britse orthopedisch chirurgen binnen één minuut de gruwelijke bottenkrakende waarheid van die schattige pumps. In de bovenste video zie je de scan zelf, hieronder krijg je tekst en uitleg bij de beelden.

Afneembare grijpercassette
LEES OOK

Afneembare grijpercassette

Wat is meer een niche-onderwerp: graafmachines of grafentheorie? Een persbericht zet Yannick Fritschy aan het denken.

Ouch. Het ziet er inderdaad redelijk ernstig uit. Vandaag kies ik dus toch maar voor sneakers. Maar morgen? De rondslingerende hakken blijven lonken.