Vind jij het leuk om je creativiteit in te zetten bij het bedenken en maken van vernieuwende marketing- en promotieplannen, én heb je affiniteit met wetenschap? Zit je vol ideeën over hoe je onze bezoekers de optimale online beleving kunt geven zodat ze converteren naar tevreden (online) abonnees? En wil je actief betrokken zijn bij het toonaangevende wetenschapsplatform New Scientist in Amsterdam? Dan is dit een baan voor jou.

New Scientist is een vooraanstaand tijdschrift dat zich toelegt op het verspreiden van wetenschappelijke kennis in begrijpelijke taal. Op onze website, app en gedrukte edities duiken we diep in de wetenschap en stellen de big-picture vragen over het leven, het universum en wat het betekent om mens te zijn. Als iemand in de wereld een goed idee heeft, dan lees je erover in New Scientist

Ook organiseren we meerdere evenementen per jaar. Naast ons eigen Gala van de Wetenschap organiseren we in opdracht en samenwerking o.a. New Scientist Live! en Lowlands Science.

Wat ga je doen?

Als Marketeer bij New Scientist ben je verantwoordelijk voor de groeidoelstellingen m.b.t. abonnementenwerving, de meest optimale online beleving van onze bezoekers en het online positioneren van onze boeken en producten. Hierbij is er veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

Waarom oases uniek leven herbergen en hoe we ze van de ondergang kunnen redden
LEES OOK

Waarom oases uniek leven herbergen en hoe we ze van de ondergang kunnen redden

Oases zijn niet alleen ­redders in nood, maar blijken ook bronnen van buitengewone biodiversiteit, schrijft botanicus Rod Fernsham.

Binnen het takenpakket valt o.a.

– Creatief content creëren (foto’s, video’s, teksten samenstellen en schrijven)

– (Online) marketingcampagnes ontwikkelen en uitvoeren

– Aansturen van externe opdrachtgevers en bureaus

– Beheren van de sociale mediakanalen

– Onderhouden van de website

– Maken van persberichten

– Mede-organiseren van evenementen en lezingen, zowel offline als online

– Productspecificaties invoeren en rapportages bijhouden

Wie zoeken wij?

– Je bent enthousiast, creatief, georganiseerd en je kunt zelfstandig werken.

– Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van (online) marketing.

– Je hebt aantoonbare ervaring in marketing & PR, bij voorkeur in de uitgeverijbranche.

– Je hebt affiniteit met wetenschap en media.

– Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift.

– Je hebt ervaring met social media (Facebook & Instagram) en bent vaardig in het werken met WordPress en Copernica (of een andere marketingtool)

– Je hebt kennis en ervaring met Google Adwords en Google Analytics of je bent bereid dit te leren

– Je bent enthousiast, pro-actief, creatief ingesteld en denkt graag mee over (nieuwe) manieren om wetenschappelijke kennis onder de aandacht te brengen.

Wat bieden wij?

– Een leuke en afwisselende werkplek in Amsterdam Oost

– De mogelijkheid om (deels) thuis te werken

– Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

– Samenwerking in een enthousiast en professioneel team

– Gratis toegang tot wetenschappelijke evenementen en lezingen.

– Salarisindicatie tussen de € 3.000,- en € 3.400,- bruto per maand op basis van full time/36 uur

Solliciteren?

Wil jij deel uitmaken van ons team? Overtuig ons waarom deze functie bij jou past door jouw motivatiebrief en cv op te sturen. Deze kun je t/m 22 december mailen naar: algemeen@veenmedia.nl t.a.v. Marketing & Salesmanager Alex Sieval.

Profiel van de organisatie

New Scientist is een vooraanstaand tijdschrift dat wetenschappelijke informatie begrijpelijk maakt voor een breed publiek. Het maakt deel uit van Uitgeverij Veen Media, waar we niet alleen artikelen over verschillende wetenschappelijke onderwerpen publiceren, maar ook fascinerende boeken uitgeven over technologie, gezondheid en natuur. Bovendien organiseren we regelmatig evenementen en reizen voor liefhebbers van wetenschap.