Denk je bij wetenschap aan saaie labs en ellenlange rapporten? Think again!  De Royal Society daagde wetenschappers uit hun cutting edge science te verbeelden met computerspellen. De wetenschappers kregen slechts twaalf uur de tijd om samen met programmeurs de allerleukste games te maken.

De resultaten zijn verbluffend leuk. Zo verwerkten natuurkundigen de spookachtige effecten van quantummechanica in een frustrerend moeilijke space shooter. Biologen maakten een razendsnelle puzzel waarmee je je cellen kunt beschermen tegen indringers. Een game van milieuwetenschappers daagt je uit op een seaglider de zoutconcentratie van de zee in kaart te brengen. En ten slotte kun je biomedisch aan de slag in Out Both Ends, waarin je probeert een uitbraak van cholera te identificeren.

De games zijn simpel maar verslavend, en leren je stiekem ook nog iets over wetenschap. Wil je wat meer weten dan alleen het tipje van de sluier? De beschrijvingen van de exhibities gaan net wat meer de diepte in:
Quantum Revolution
Salty Ocean
Cell Invaders
Out Both Ends

Wanneer begint de lente?
LEES OOK

Wanneer begint de lente?

Sterrenkundejournalist Govert Schilling duikt in de vraag: wanneer begint de lente?

Voordat je de spellen kunt spelen moet je de kleine Unity webspeler installeren. Dat gaat simpel en snel, en is zeker de moeite waard. Alternatief kun je de games gratis downloaden op IndieCity.

Gespot_60_Games_cellinvaders  Gespot_60_Games_genome

Gespot_60_Games_quantum  Gespot_60_Games_seaglider

Ben je uitgespeeld? Dan ligt er nog één pareltje op je te wachten. Zombeetle and the Fossil Colour Quest is gemaakt door enthousiaste paleontologen die de 12 uur durende uitdaging hadden gemist – maar deze mooie kans om een game op de markt te brengen toch wilden grijpen. In deze Mario-achtige game ontdek je wat een dood beestje allemaal moet doorstaan voordat het verandert in een fossiel. Wat mij betreft is deze Zombeetle niet het buitenbeentje, maar het absolute hoogtepunt van de spellencollectie.