New Scientist 34

Het ijzige imago van Pluto

Terwijl New Horizons verder vliegt naar de verste uithoeken van het zonnestelsel, druppelen de beelden van Pluto die de ruimtesonde in juli maakte nog steeds binnen. De foto’s
veranderen hoe we denken over deze planeet.
Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

‘Grafeen kwam echt als een geschenk’

Carlo Beenakker cropSinds een jaar is fysicus Carlo Beenakker verslingerd aan driedimensionaal grafeen, waarin hij dingen ontdekt die geen mens eerder zag. Ontmoet de man die aan de basis staat van de volgende elektronicarevolutie.

Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

Kernfusie als energiebron van de toekomst

kernfusie_cropDankzij een nieuwe generatie van kleinere, slimmere proefreactoren lijkt kernfusie eindelijk kans te maken zich te ontwikkelen tot de schone en onuitputtelijke energiebron van de toekomst.

Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

Bijen bedreigd – landbouw zorgt zelf voor problemen

bijHet verhaal van de bloemetjes en de bijtjes dreigt een dramatische wending te nemen. 40 procent van de ongewervelde bestuivers wordt met uitsterven bedreigd. Is er nog kans op een happy end?

Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

5 Vragen: Helpen paddo’s tegen depresssie?

paddosGeblinddoekt, liggend op bed, in een afgesloten kamer van een laboratorium, krijgen proefpersonen paddo’s toegediend. Ze trippen, urenlang, voor de wetenschap. Wat is het nut van dit soort experimenten?

Lees verder op Blendle (€ 0,89) »

En verder…

Bestellen

NS34_CoverLO€ 8,50

Koop nu in onze webshop of lees op Blendle

Halfjaarabonnement met cadeau

Ontvang de eerste vijf nummers New Scientist voor € 29,95 en krijg de dvd Het geheim van de kwantummechanica cadeau of het boek Dino’s drones en deeltjes cadeau.

Nu bestellen

Eerdere nummers van New Scientist

Naar archief tijdschriften