Nog twee nachtjes slapen en dan is het zover. Dan weten we wie de Nationale Millennium Prijsvraag wint. In de Ridderzaal in Den Haag worden aanstaande donderdag uit 28 genomineerden, de acht winnaars bekendgemaakt.

Op 31 mei jongstleden schreef de Stichting Nederland Cultuur & Innovatie 2000 de Nationale Millennium Prijsvraag uit. Op deze manier hoopte de Stichting het nieuwe millennium op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten. Door een overweldigend succes verlengde ze de inschrijftermijn van 1 juli tot 1 september.

Zo’n tweehonderd innovatieve talenten in Nederland gingen de uitdaging aan en stuurden de meest verrassende concepten in. De genomineerde inzendingen zijn onderverdeeld in drie clusters te weten Cultuur, Ondernemerschap en Wetenschap. Minister Loek Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en minister Annemarie Jorritsma-Lebbink van Economische Zaken zijn bij de prijsuitreiking aanwezig.

Die lange stiltes in gesprekken, waarom doen we dat?
LEES OOK

Die lange stiltes in gesprekken, waarom doen we dat?

Als we een gesprek voeren, nemen we voortdurend pauzes. Tussen woorden, tussen zinnen vallen geregeld stiltes. Soms wel een p ...

Ingrid van Vilsteren