Eindhoven (NL) – “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, zijn er ook files in het land?” Met de Mirror TV brengt Philips een spiegel met geïntegreerd lcd-scherm op de markt, die naast televisieprogramma's allerlei nuttige informatie kan tonen.


Een jaar geleden begon Philips in het Homelab in Eindhoven met het uittesten van allerlei ideeën. Camera's door het huis registreren hoe mensen reageren op nieuwe technologieën en die gebruiken. De eerste techniek die uit het Homelab de markt gaat bereiken, is de spiegel met lcd-scherm. Vooralsnog zal elke eenheid op maat worden gemaakt. Rond oktober begint Philips met de eerste leveringen. Nog voor 2005 kan het product de markt voor thuisgebruikers bereiken.
De Mirror TV bestaat uit een spiegel-lcd-scherm met een diagonale doorsnede van 45 tot 78 centimeter. Alle elektronica blijft verborgen achter de spiegel. In een hotel kan de spiegel digitaal hotelinformatie tonen of betaalde films. Via een speciale connector moeten gebruikers ook hun laptop of pc kunnen aansluiten op het wandscherm.
De thuisversie van het product zit nog in de testfase. Philipsonderzoekers kijken hoe het systeem draadloos kan worden verbonden, en verkeersinformatie en gezondheidsgegevens, zoals bloeddruk en gewicht, kan tonen. Ook kan zo'n spiegel in de badkamer een cartoon tonen, die kinderen moet inspireren om langer hun tanden te poetsen.

Erick Vermeulen