Rotterdam (NL) – Vijf jonge architecten zien hun ontwerpen genomineerd voor de NAi Prijs, een neiuwe tweejaarlijkse prijs vnoor het beste gebouw van een jonge architect in Nederland.


De internationale jury voor de NAi Prijs heeft vijf genomineerden bekendgemaakt. Het betreft architecten die op 31 december 2001 nog geen veertig waren, die een gebouw ontwierpen dat in de afgelopen twee jaar is gerealiseerd. De uiteindelijke winnaar ontvangt een prijs van tienduizend euro. Op de 8e Internationale Architectuur Biënnale in Venetië, van 7 september tot 24 november, zullen de genomineerden worden getoond in het Nederlands paviljoen, waarna in december in het Nederlands architectuurinstituut NAi de prijsuitreiking plaatsvindt.

De genomineerden zijn Korteknie Stuhlmacher Architecten, die het nabij de Willemsbrug in Rotterdam gebouwde Parasite Las Palmas ontwierpen, NL Architects met een Pilot winkel in Parijs voor Mandarina Duck, René van Zuuk Architecten met het tentoonstellingspaviljoen De Verbeelding in Zeewolde, VMX Architecten voor de tijdelijke fietsenstalling nabij het Centraal Station in Amsterdam en tenslotte MVRDV voor het ontwerp van de 119 woningen in het project Hageneiland in Ypenburg.Erick Vermeulen