Over ons

New Scientist is hét internationaal toonaangevende magazine over wetenschap en technologie, en is er sinds juni 2013 ook in het Nederlands. New Scientist verwondert en verandert je kijk op de wereld met fascinerende ideeën uit de wetenschap. Dankzij onze focus op ‘ideeën die de wereld veranderen’ en de balans tussen diepgang en toegankelijkheid, is New Scientist populair bij een breed publiek.

Magazine

De Nederlandstalige editie verschijnt elf keer per jaar in Nederland en België. Het magazine combineert het allerbeste uit de internationale wetenschap met verhalen over Nederlands en Belgisch toponderzoek. New Scientist bevat wetenschapsnieuws, spannende achtergrondartikelen en spraakmakende opiniestukken. Je kunt tegen een aantrekkelijk tarief een abonnement nemen op New Scientist: kijk hier voor de verschillende opties.

New Scientist is ook te lezen in Blendle, het platform waar je losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunt kopen. Als abonnee leest u de digitale versie via Issuu.

Evenementen

New Scientist organiseert regelmatig interessante evenementen. Elk jaar staat het Gala van de Wetenschap in het Internationaal Theater Amsterdam op het programma, een avond gevuld met de grootste namen uit het Nederlandse en Vlaamse onderzoek. Daarnaast organiseren we elk jaar New Scientist Live, een avond met boeiende inhoudelijke sprekers en de bekendmaking van de winnaar van het New Scientist Wetenschapstalent.

Als daartoe gelegenheid is, organiseren we ook bijzondere, eenmalige rondleidingen bij onderzoeksinstituten en andere wetenschappelijk interessante plekken waar u anders niet zo snel zou komen zoals CERN in Zwitserland. Tot slot staan soms extra thema-edities van New Scientist Live, bijzondere boekpresentaties met onze topauteurs en andere eenmalige evenementen op het programma. In onze evenementenagenda kunt u zien wat er de komende tijd op de planning staat. Jaarabonnees krijgen  aantrekkelijke kortingen op onze evenementen.

Lowlands Science

Lowlands Science is een populairwetenschappelijk onderdeel van het bekende Lowlands-festival. Tijdens het festival vinden diverse wetenschappelijke onderzoeken plaats. Samen met BKB | Het Campagnebureau en Lowlands nodigt New Scientist daarvoor wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen uit om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Daarnaast organiseert New Scientist samen met de VPRO een speciale festivalprogrammering met wetenschappelijke lezingen. Het laatste nieuws over Lowlands Science kunt u hier vinden.

Reizen

New Scientist organiseert elk jaar exclusieve wetenschappelijke lezersreizen. In het verleden bezochten we de ondergrondse experimenten bij de Large Hadron Collider, de deeltjesversneller van onderzoeksinstituut Cern en de Very Large Telescope, het belangrijkste sterrenkunde-instrument in de Atacamawoestijn in Chili. Kijk voor meer informatie in onze agenda.

Boeken

Wij publiceren elk jaar tien populairwetenschappelijke boeken. Naast eenmalige edities van bijzondere auteurs, hebben we ook twee boekenreeksen waarop u een abonnement kunt nemen:

Pocket Science

Pocket Science is een nieuwe reeks boekjes op pocketformaat waarin de redactie van New Scientist u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bijpraat over actuele wetenschappelijke onderwerpen. Elk jaar verschijnen drie deeltjes. Losse deeltjes kosten in de winkel €10,99. Als lid betaalt u slechts €26 voor alle drie de boekjes en ontvangt u deze automatisch thuis.

Wetenschappelijke bibliotheek

De wetenschappelijke bibliotheek is een bijzondere serie rijk geïllustreerde boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn meer dan 120 delen verschenen en de serie wordt elk jaar verder uitgebreid met nieuwe titels. Een nieuw deel kost in de winkel €45, maar leden van de wetenschappelijke bibliotheek betalen slechts €34,95. U kunt bovendien per deel beslissen of u deze wel of niet wilt ontvangen.

Online

Op newscientist.nl site lees je het laatste internationale wetenschapsnieuws en de leukste blogs. Bovendien kunt u er terecht voor onze populairwetenschappelijke webshop, boordevol door de redactie geselecteerde boeken en documentaires. Ook kun je in onze shop losse nummers van New Scientist bestellen, abonnementen afsluiten en tickets kopen voor onze evenementen.

Social media

New Scientist is te vinden op de belangrijkste social media. Volg ons op FacebookTwitterInstagram en YouTube.

Wekelijkse nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief, en ontvang elke week de boeiendste wetenschappelijke ontdekkingen in je inbox. Zo hoef je nooit meer iets interessants te missen!

Young Scientist

Voor nieuwsgierige kinderen vanaf ongeveer 8 jaar heeft New Scientist  haar eigen jongerentak: Young Scientist. Onder deze titel verschijnen elke maand vier kinderpagina’s in het magazine. Daarnaast geven wij verschillende producten uit voor wetenschappelijk geïnteresseerde kids. Van een jongereneditie van onze populaire wetenschappelijke scheurkalender, tot vrolijke vakantieboeken vol wetenswaardigheden en puzzels.

Commerciële activiteiten

Samen met commerciële partners maken we branded content, organiseren we events of maken we op maat gemaakte speciale edities. Kijk hier voor een impressie van de mogelijkheden. Wilt u ook partner worden van New Scientist? Neem dan contact op met salesmanager Alex Sieval.  Informatie over verschijningsdata, tarieven etc vindt u hier.

Het Parool & het Algemeen Dagblad

Elke zaterdag verzorgt New Scientist de wetenschapspagina’s van Het Parool en een wetenschapsrubriek in bijlage Z van het Algemeen Dagblad. Heeft u een mooi onderwerp en wilt u de redactie tippen? Neem dan contact met ons op.