Over ons

New Scientist is hét wetenschapsplatform vol ideeën die de wereld veranderen. We haken aan op de belangrijkste doorbraken uit het hart van de wetenschap. Van brein tot byte, van supernova tot supercomputer, bij New Scientist houden we u up-to-date met de belangrijkste ontwikkelingen.

Magazine

Het maandelijkse magazine combineert het allerbeste uit de internationale wetenschap met verhalen over Nederlands en Belgisch toponderzoek. Elke editie bevat wetenschapsnieuws, spannende achtergrondartikelen, spraakmakende opiniestukken en recensies van de nieuwste populairwetenschappelijke boeken.

Voordelig abonnee worden? Kijk hier voor onze introductie-aanbiedingen.

Word abonnee

Voor abonnees van New Scientist is er een praktische app beschikbaar. Hiermee leest u New Scientist op uw smartphone en tablet (iOS en Android), ook als u offline bent. Liever op uw laptop of desktop lezen? Log dan in via de webreader. Abonnees van New Scientist lezen het digitale magazine gratis. Kijk hier voor een uitgebreide instructie.

Evenementen

Wetenschap ontwikkelt snel en is soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig interessante evenementen om wetenschap dichterbij te brengen.

Al jaren een vast onderdeel op onze evenementenkalender is het Gala van de Wetenschap in het Internationaal Theater Amsterdam. Tijdens deze avond komen de grootste namen uit het Nederlandse en Vlaamse toponderzoek bijeen en leggen zij de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied bloot. Het Gala van de Wetenschap is een avond vol geestverruimende feiten en wetenschappelijke inzichten.

Daarnaast organiseren we elk jaar New Scientist Live. Tijdens dit event vertellen drie toonaangevende wetenschappers en vijf genomineerde jonge wetenschapstalenten over hun onderzoek. Ook maken we de winnaar van het New Scientist Wetenschapstalent bekend.

Op onze evenementenagenda kunt u zien wat er de komende tijd op de planning staat. Bent u jaarabonnee? Dan krijgt u altijd een aantrekkelijke korting op onze evenementen.

Lowlands Science

Lowlands Science is het wetenschapsonderdeel van het bekende muziekfestival Lowlands. Tijdens het festival vinden diverse wetenschappelijke onderzoeken plaats. Samen met BKB | Het Campagnebureau en Lowlands nodigt New Scientist daarvoor wetenschappers, universiteiten, hogescholen en vakgroepen uit om onderzoeksvoorstellen in te dienen.

Lowlands Science 2018. Beeld: Bas Uterwijk
De hersenen van de proefpersonen van Lowlands Science 2018 leverden waardevolle informatie op. Beeld: Bas Uterwijk

Op elke Lowlands-dag organiseren we, naast de live laboratoria, New Scientist Live. Bij deze optredens gaan wetenschappers met een jonge doelgroep in gesprek over spannende, actuele onderwerpen. Lowlands Science won in 2020 de Irispenning, een prijs voor excellente wetenschapscommunicatie.

Reizen

New Scientist organiseert elk jaar exclusieve wetenschappelijke lezersreizen en rondleidingen bij onderzoeksinstituten en andere wetenschappelijk interessante plekken. Het zijn de plekken waar u anders niet zo snel zou komen. Daal bijvoorbeeld af naar de ondergrondse experimenten bij de Large Hadron Collider, de deeltjesversneller van onderzoeksinstituut CERN.

Ga met New Scientist mee op een once in a lifetime-reis naar CERN, het walhalla van de internationale deeltjesfysica.

Andere plekken die we bezochten zijn de Very Large Telescope, het belangrijkste sterrenkunde-instrument in de Atacamawoestijn in Chili en de Square Kilometre Array in Zuid-Afrika. Geïnteresseerd? Kijk wat er op het programma staat.

Boeken

Om wetenschap ook in boekvorm dichter bij u te brengen geven we elk jaar tien populairwetenschappelijke boeken uit. Naast eenmalige edities van bijzondere auteurs, hebben we ook twee boekenreeksen waarop u een abonnement kunt nemen.

Pocket Science
Rekenen met de gekke regels van de quantumfysica? Jezelf onderdompelen in Einsteins tegenintuïtieve beschrijving van ruimte en tijd? In de boekjes uit de boekenserie Pocket Science (van de makers van New Scientist) kan het. Deze boekjes op pocketformaat praten u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bij over dit soort spannende wetenschappelijke onderwerpen. Elk jaar verschijnen er drie delen. Meld u nu aan als lid van deze prachtige serie en ontvang de eerstvolgende drie delen bij verschijning thuis. U betaalt als lid slechts 30,50 euro per jaar i.p.v. €36. Een mooie korting van 15 procent!

Wetenschappelijke Bibliotheek
De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij. Een nieuw deel kost in de winkel €47,50, maar als lid van de wetenschappelijke bibliotheek betaalt u slechts €37,45. U kunt bovendien per deel beslissen of u deze wel of niet wilt ontvangen.

Online

Op newscientist.nl site leest u het laatste internationale wetenschapsnieuws en de leukste blogs. Bovendien kunt u er terecht voor onze webshop, boordevol door de redactie geselecteerde boeken en specials. Ook kunt u in onze shop losse nummers van New Scientist bestellen, abonnementen afsluiten en tickets kopen voor onze evenementen.

Social media
New Scientist is te vinden op de belangrijkste social media. Volg ons op FacebookTwitterInstagram, Linkedin en YouTube.

Nieuwsbrief
Meld u nu aan voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief, en ontvang elke week de boeiendste wetenschappelijke ontdekkingen in uw inbox. Al 40.000 wetenschapsliefhebbers gingen u voor!

Young Scientist

De redactie van New Scientist zoekt speciaal voor jonge wetenschappers de verbluffendste feitjes bij elkaar uit alle hoeken van de wetenschap: van biologie tot techniek en van dinosauriërs tot de ruimte. Het aanbod is divers: van een jongereneditie van onze populaire wetenschappelijke scheurkalender, tot vrolijke vakantieboeken boordevol speelse wetenswaardigheden, pittige puzzels en spannende proefjes.

Het Parool & het Algemeen Dagblad

Elke zaterdag verzorgt New Scientist de wetenschapspagina’s van Het Parool (bereik 270.000 op zaterdag) en een wetenschapsrubriek in het Algemeen Dagblad (bereik 3.000.000 op zaterdag). Heeft u een interessant onderwerp en wilt u de redactie tippen? Neem dan contact met ons op.

Samenwerken?

In samenwerking met u als partner organiseren we events, maken we branded content of op maat gemaakte speciale edities. Kijk hier voor een uitgebreide weergave van wat we concreet voor uw organisatie kunnen betekenen. Informatie over onze verschijningsdata, advertentietarieven en bereik vindt u hier.