Bezoek de bakermat van de moderne sterrenkunde: de Verenigde Staten

Bereid u voor om ‘s werelds belangrijkste historische en moderne observatoria te verkennen tijdens een unieke 15-daagse vliegreis naar de bakermat van de moderne sterrenkunde: de Verenigde Staten. 

U krijgt de kans om in de voetsporen te treden van de grote astronomen wanneer onze experts u langs de meest prestigieuze observatoria leiden.

Hoogtepunten

  • Mount Wilson Observatory, waar Edwin Hubble de uitdijing van het heelal ontdekte.
  • Palomar Observatory, waar Nederlandse astronomen duizenden planetoïden vonden.
  • Lowell Observatory, waar Pluto werd ontdekt.
  • New Mexico Skies Observatory, dat op afstand wordt bestuurd.
  • Het beroemde Kitt Peak Observatory, de grootste sterrenwacht ter wereld.
  • Richard F Caris Mirror Lab, waar telescoopspiegels van meer dan acht meter doorsnee worden gegoten.

Tussendoor vergaapt u zich aan de spectaculaire landschappen in het zuidwesten van de Verenigde Staten en bezoeken we Meteor Crater, Sunset Crater en de adembenemende Grand Canyon. ‘s Avonds tuurt u met gelijkgestemden naar de spectaculaire sterrenhemel in de woestijn.

Laat de voorpret vast beginnen

Bekijk alle informatie over de reis, het dagprogramma en boekingsinformatie via onze ervaren partner Labrys Reizen. Abonnees van New Scientist krijgen korting.

Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke.

Bezoekers van Mount Wilson Observatory. Foto: Tom Masterson


Ontmoet de experts

prof. dr. Marc Verheijen

Hoogleraar astrofysica aan het Kapteyn Astronomisch Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar de structuur, kinematica en evolutie van sterrenstelsels aan de hand van waarneemgegevens die zijn verkregen met state-of-the-art optische, millimeter- en radiotelescopen overal ter wereld, alsmede verscheidene ruimtetelescopen. Hij heeft de Blaauw Sterrenwacht in Groningen opgezet en geeft een populair college sterrenkunde voor ‘non-science’ studenten van de universiteit. Als Jansky Fellow bij NRAO heeft hij drie jaar in Socorro gewoond en gewerkt met de VLA radiotelescoop.

drs. Marieke Baan

Sterrenkundefanaat Marieke Baan is hoofd communicatie van NOVA en het Nederlandse mediacontact van ESO. Daarnaast is ze freelance wetenschapsjournalist en gastdocent wetenschapsvoorlichting aan de Rijksuniversiteit Groningen. Planetoïde 12631 is naar haar vernoemd. Eerder begeleidde ze al astronomische themareizen naar Chili en Zuid-Afrika.


Praktisch

Exclusieve volledig verzorgde 15-daagse reis van 20 mei tot en met 3 juni 2022

Wilt u deze reis boeken, meer informatie of op de hoogte worden gehouden? Dat kan via onze partner Labrys Reizen.

Over Labrys Reizen, specialist in groepsreizen

Labrys Reizen organiseert sinds 1992 bijzondere groepsreizen, die worden gekenmerkt door aandacht voor detail, een hoge kwaliteit en oog voor de reiziger. Aan de basis van onze organisatie staat een enthousiast team van medewerkers met veel ervaring, verstand van zaken en een passie voor cultuur en reizen.

Exclusieve groepsreizen

We bieden jaarlijks een wisselend programma bijzondere groepsreizen op inschrijving aan. Deze worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit: zeer goede hotels, uitgekiende programma’s, academische reisleiding en kleine groepen. Gedeelde interesse in een specifiek thema uit de wereld van kunst, cultuur of natuur is wat de reizigers samenbrengt.