Lunch met de lector

New Scientist organiseert de serie Lunch met de Lector in samenwerking met Regieorgaan SIA. Uitzending gemist? Scroll naar beneden om alle afleveringen terug te kijken.

Uitzending gemist? Kijk hier de afleveringen van Lunch met de Lector terug

Aflevering 6: Sui Lin Goei

Dinsdag 7 december 2021 vond de zesde editie van Lunch met de lector plaats. Sui Lin Goei was te gast. Zij is lector Leraren en Lerarenopleiders in inclusieve Leeromgevingen bij Hogeschool Windesheim.

Aflevering 5: Femke Kaulingfreks

Op 2 november was Femke Kaulingfreks te gast bij Lunch met de Lector. Zij is lector Jeugd en Samenleving bij Hogeschool Inholland. Met haar collega Senay Cemek, docent bij het lectoraat, legde ze uit waarom we naar jongvolwassenen moeten luisteren.

Aflevering 4: Hans Henseler

In de vierde aflevering van Lunch met de Lector is Hans Henseler aan het woord. Hij is lector Digital Forensics and E-discovery aan de Hogeschool Leiden. Met zijn collega Alize Pistidda, docent Forensisch ICT, vertelt hij over hoe digitale sporen bewijsmateriaal kunnen opleveren bij misdaad.

Aflevering 3: André Heeres

Voor de derde aflevering schoven André Heeres en Erik Keller aan de lunchtafel. Heeres is lector Biobased Chemistry aan de Hanzehogeschool Groningen en Erik Keller is er onderzoeker. Ze vertellen over plastic, de chemie erachter en wat ons en onze jonge generates te doen staat.

Aflevering 2: Reint Jan Renes

Dinsdag 20 april 2021 zaten Reint Jan Renes en Loes Kreemers aan de lunchtafel. Renes is Lector Psychologie voor een Duurzame Stad bij Hogeschool van Amsterdam en Kreemers is onderzoeker bij dit lectoraat. Zij vertelden wat we nodig hebben om als samenleving écht te kiezen voor het klimaat.

Aflevering 1: Janine Stubbe

Op 16 februari 2021 was Janine Stubbe te gast. Zij is Lector Performing Arts Medicine aan Codarts Hogeschool voor de kunsten. Ze vertelde in de uitzending over haar methode om fysieke en mentale gezondheid van podiumkunstenaars te monitoren.