Evenementen New Scientist

De ontwikkelingen in de wetenschap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.


17 mei 2022

New Scientist Live! Hersenziekten

I.s.m. UMCU Hersencentrum

Kunstmatige intelligentie, big data en operatierobots: technologische innovaties zijn niet meer weg te denken uit het ziekenhuis. Wat kan die technologie voor de zorg en het onderzoek betekenen?

Tijdens de tweede editie van New Scientist Live! Hersenziekten gaan we samen met wetenschappers van het UMC Utrecht Hersencentrum op zoek naar antwoorden. Verwacht een avond vol verwondering over het meest complexe orgaan van ons lichaam: het brein.

Voor meer informatie en tickets, bekijk hier de website van TivoliVredenburg!


20 mei t/m 3 juni 2022

Exclusieve sterrenkunde-
reis naar de VS


New Scientist organiseert een exclusieve 15-daagse reis naar de Verenigde Staten, de bakermat van de moderne sterrenkunde. Op het programma staan de belangrijkste historische en moderne observatoria. Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke. De reis begint in Californië, waarna ook de staten Arizona en New Mexico worden aangedaan. Een bezoek aan de bekende Meteor Crater en de Grand Canyon staan ook op het programma.

Meer informatie is te vinden op de website van onze reispartner Labrys Reizen.


8 juni 2022

Gala van Preventie

I.s.m. Hogeschool Inholland


We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen. Toch zijn de obesitascijfers onder (jonge) kinderen schrikbarend hoog, zijn er nog nooit zoveel eenzame ouderen geweest, wordt er sinds corona er nog minder bewogen en dreigen bepaalde groepen systematisch buiten de boot te vallen.

Wie gaat daar wat aan doen en nog belangrijker: hoe gaan we dat doen? Op deze feestelijke avond proberen we deze vragen te beantwoorden vanuit verschillende oogpunten. Vanuit organisaties. Vanuit het praktijkgerichte onderzoek. Het bedrijfsleven en de politiek. En vanuit het individu. Hoe kan jij het verschil maken?

Voor het programma en tickets bekijk hier de website!


19 t/m 21 augustus 2022

Lowlands Science


Na een klein uitstapje naar De Melkweg in 2020, hopen we dat we dit jaar weer gewoon op het festivalterrein in Biddinghuizen mogen staan met Lowlands Science. Samen met de duizenden bezoekers toveren we het festivalterrein om in een levend lab. Proefjes, muziek, inspirerende wetenschappers en nog veel meer!


22 november 2022

Gala van de Wetenschap


Een bijzondere datum voor een bijzonder evenement: het tiende Gala van de Wetenschap – met dit jaar hoogleraar geneeskunde Marcel Levi als curator. Verwacht een spectaculaire avond vol wetenschap, verbazing en muziek.