Evenementen New Scientist

De ontwikkelingen in de wetenschap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

New Scientist Live: STIKSTOF

Je kon er de afgelopen jaren niet omheen: de stikstofproblematiek. Maar wat is het stikstofprobleem eigenlijk? Wat zijn de gevolgen van hoge stikstofconcentraties in de bodem en in het water? En waarom is het zo ingewikkeld om het stikstofprobleem op te lossen?

Op 14 oktober organiseren New Scientist en Universiteit Hasselt het evenement New Scientist Live: STIKSTOF. Tijdens deze avond wordt het stikstofprobleem van onder tot boven uitgelegd en gaan experts met elkaar in discussie over de maatregelen die we moeten nemen om het probleem op te lossen.

Wanneer: 14 oktober 2021, 19:00-21:30
Waar: Campus Universiteit Hasselt
Tickets en informatie: https://www.uhasselt.be/stikstof


Lunch met de Lector: Femke Kaulingfreks

Femke Kaulingfreks is lector Jeugd en Samenleving aan Hogeschool Inholland. Ze houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken rondom opvoeden en opgroeien. Op 2 november vertelt ze erover bij Lunch met de Lector.

Wanneer: 2 november 2021, 12:00-12:30
Waar: Online via livestream
Meer informatie en livestreamlink: Lunch met de lector – New Scientist


Gala van de Wetenschap 2021: Gezond verstand? (Uitverkocht)

Is wetenschap altijd gebaseerd op algeheel aanvaarde keuzes, op onbetwistbare feiten? Op het Gala praten we met wetenschappers over feiten, voorgevoel en gezond verstand gebruiken bij het doen van fundamenteel en praktijkgericht-onderzoek. 

Dit jaar vindt de negende editie van het Gala van de Wetenschap plaats. We duiken in de wereld van wetenschap met niemand minder dan Spinvis, dit jaar curator van het Gala.

Wanneer: 23 november 2021, 19:30-22:30
Waar: Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Tickets en informatie: www.galavandewetenschap.nl


Exclusieve reis naar deeltjesinstituut CERN

Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde.

Beeld: CERN
Beeld: CERN

In de buurt van Genève, honderd meter onder de grond, bevindt zich de Large Hadron Collider: de deeltjesversneller die onder meer het higgsdeeltje vond en die tegenwoordig jacht maakt op de resterende geheimen van de werkelijkheid. Als deelnemer aan de reis kunt u afdalen tot bij de versneller en de indrukwekkende, gigantische detectoren bezoeken die de brokstukken van op elkaar gebotste deeltjes uitpluizen.

Wanneer: verwachte data 7 tot en met 10 februari 2022 (let op: deze reis is i.v.m. de pandemie verzet).

Tickets en informatie: labrysreizen.nl/cern


Exclusieve sterrenkundereis naar de Verenigde Staten

New Scientist organiseert een exclusieve 15-daagse reis naar de Verenigde Staten, de bakermat van de moderne sterrenkunde.

observatorium

Op het programma staan de belangrijkste historische en moderne observatoria. Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke. De reis begint in Californië, waarna ook de staten Arizona en New Mexico worden aangedaan. Een bezoek aan de bekende Meteor Crater en de Grand Canyon staan ook op het programma.

Wanneer: verwachte data 20 mei tot en met 3 juni 2022 (let op: deze reis is i.v.m. de pandemie verzet).

Meer informatie is te vinden op de website van onze reispartner Labrys Reizen.