Evenementen New Scientist

Speciaal voor onze lezers organiseren we regelmatig evenementen om wetenschap van dichtbij te beleven. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

Exclusieve sterrenkundereis naar de Verenigde Staten

New Scientist organiseert een exclusieve 15-daagse reis naar de Verenigde Staten, de bakermat van de moderne sterrenkunde.

observatorium

Op het programma staan de belangrijkste historische en moderne observatoria. Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke. De reis begint in Californië, waarna ook de staten Arizona en New Mexico worden aangedaan. Een bezoek aan de bekende Meteor Crater en de Grand Canyon staan ook op het programma.

Wanneer: 28 mei t/m 11 juni 2021
Meer informatie is te vinden op de website van onze reispartner Labrys Reizen.


Exclusieve reis naar deeltjesinstituut CERN

Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde.

Beeld: CERN
Beeld: CERN

In de buurt van Genève, honderd meter onder de grond, bevindt zich de Large Hadron Collider: de deeltjesversneller die onder meer het higgsdeeltje vond en die tegenwoordig jacht maakt op de resterende geheimen van de werkelijkheid. Als deelnemer aan de reis kunt u afdalen tot bij de versneller en de indrukwekkende, gigantische detectoren bezoeken die de brokstukken van op elkaar gebotste deeltjes uitpluizen.

Wanneer: 27 t/m 30 september 2021
Tickets en informatie: labrysreizen.nl/cern