Evenementen New Scientist


De ontwikkelingen in de wetenchap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

Lunch met de lector: André Heeres

Dinsdag 15 juni 2021 vindt de derde editie van Lunch met de lector plaats. Daarin vertelt André Heeres over zijn onderzoek als lector Biobased Chemistry aan de Hanzehogeschool Groningen.

New Scientist organiseert de serie Lunch met de Lector in samenwerking met Regieorgaan SIA. Uitzending gemist? Klik hier voor de eerdere uitzendingen met Janine Stubbe en Reint Jan Renes.

Wanneer: dinsdag 15 juni 2021 van 12:00 tot 12:30
Waar: livestream vanuit De Balie, Amsterdam


Exclusieve sterrenkundereis naar de Verenigde Staten

New Scientist organiseert een exclusieve 15-daagse reis naar de Verenigde Staten, de bakermat van de moderne sterrenkunde.

observatorium

Op het programma staan de belangrijkste historische en moderne observatoria. Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke. De reis begint in Californië, waarna ook de staten Arizona en New Mexico worden aangedaan. Een bezoek aan de bekende Meteor Crater en de Grand Canyon staan ook op het programma.

Wanneer: 17 september t/m 1 oktober 2021

Meer informatie is te vinden op de website van onze reispartner Labrys Reizen.


Exclusieve reis naar deeltjesinstituut CERN

Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde.

Beeld: CERN
Beeld: CERN

In de buurt van Genève, honderd meter onder de grond, bevindt zich de Large Hadron Collider: de deeltjesversneller die onder meer het higgsdeeltje vond en die tegenwoordig jacht maakt op de resterende geheimen van de werkelijkheid. Als deelnemer aan de reis kunt u afdalen tot bij de versneller en de indrukwekkende, gigantische detectoren bezoeken die de brokstukken van op elkaar gebotste deeltjes uitpluizen.

Wanneer: 27 t/m 30 september 2021
Tickets en informatie: labrysreizen.nl/cern