Evenementen New Scientist

Speciaal voor onze lezers organiseren we regelmatig evenementen om wetenschap van dichtbij te beleven. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

Chirurgen en robots opereren gebroederlijk naast elkaar en op het Leidseplein vindt crowdcontrol plaats met behulp van camera’s en computers. Anno 2020 is kunstmatige intelligentie niet meer weg te denken uit ons leven. Maar wat gebeurt er met al die data en hoe zit het met privacy?

Vanuit het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) praten verschillende wetenschappers u bij over het thema waar niemand meer om heen kan: kunstmatige intelligentie en big data. Voor het eerst wordt het hele programma via een livestream uitgezonden.

Rianne Letschert, rector magnificus aan Universiteit Maastricht, heeft de hoofdrol. Zij is dit jaar curator van het Gala.

Line up
De line-up van sprekers is inmiddels bekend. Naast Rianne Letschert staan Sally Wyatt (hoogleraar Digital Culture, UM), Hans ter Steege (bijzonder hoogleraar Tropical Forest Diversity, UvA en Naturalis), Sylvia Mota de Oliveira (sporenonderzoeker in de Amazone, Naturalis), Katleen Gabriëls (universitair docent computer- en AI-ethiek, UM), Reyer Gerlagh (hoogleraar Economie, Tilburg Universiteit) en Lieven Scheire (stand-up wetenschapscomedian) op het podium. Jean Tillie (decaan Maatschappij en Recht, UvA) en Jesse Weltevreden (lector Digital Commerce, HvA) vertellen over praktijkgericht onderzoek en kunstmatige intelligentie in onderwijs.

Waar: Internationaal Theater Amsterdam
Wanneer: 26 november 2020, vanaf 19:30
Tickets: www.galavandewetenschap.nl