Evenementen New Scientist

De ontwikkelingen in de wetenschap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.


7 december 2023

Boekpresentatie Hack je hersenen

We begrijpen steeds beter hoe onze hersenen werken, en kunnen ze daarmee ook steeds beter hacken. Zo kunnen artsen Parkinson behandelen met breinelektroden en depressieklachten verminderen met magnetische pulsen. Kom naar deze interactieve boekpresentatie met auteur Stan van Pelt en neuro-ethicus/filosoof Pim Haselager.

De boekpresentatie vindt plaats op 7 december om 19.00 uur bij Dekker v.d. Vegt Boekverkopers, Marikenstraat 29 in Nijmegen. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@newscientist.nl. Vermeld graag even met hoeveel personen u van plan bent te komen.


5-8 februari 2024

CERN reis

Van 5 t/m 8 februari 2024 gaan we naar CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde. Onder begeleiding van New Scientist-redacteur Ans Hekkenberg en hoofdredacteur Jim Jansen zullen wetenschappers antwoorden geven op grote vragen. Hoe staat het met de zoektocht naar donkere materie en supersymmetrie? En is er leven na de Large Hadron Collider?

Met ondergrondse bezoeken en exclusieve colleges van Erik Verlinde, Ivo van Vulpen, Tristan du Pree, Freya Blekman, Niels Tuning, Erik Laanen, Jorgen D’Hondt, Gerjan Bobbink, Auke Pieter Colijn, Dylan van Arneman, Jeroen Hegeman en anderen.

Bekijk hier het hele programma (onder voorbehoud) en alle informatie. Deze reis is inmiddels volgeboekt.


14 maart 2024

Gala van Quantum & Samenleving

Op 14 maart, de dag dat Albert Einstein geboren werd, Stephen Hawking stierf en ook nog pi-dag, vindt in 2024 voor het eerst het Gala van Quantum en Samenleving plaats.

Bij het horen van de term quantum, fronsen mensen als snel de wenkbrauwen. Het wordt vaak gezien als ingewikkelde materie die slechts voor een selecte groep begrijpelijk is. Tijdens deze feestelijke avond nemen we jullie mee door de wonderlijke wereld van elementaire deeltjes, atomen, fotonen, quarks en quantumbits, en bewijzen we het tegendeel.

Voor meer informatie over sprekers en tickets, bekijk de website.


Hieronder vindt u een overzicht van voorgaande events:

21 november 2023: Gala van de Wetenschap (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

27 oktober 2023: Cosmos Boekenprijs 2023 (lees het verslag)

18 t/m 20 augustus 2023: Lowlands Science (lees het verslag)

14 maart 2023: Gala van een Krachtig Klimaat (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

6 t/m 9 februari 2023: New Scientist reis naar CERN