Evenementen New Scientist


De ontwikkelingen in de wetenchap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regematig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.

Lunch met de Lector

Een kop soep, twee versgesneden boterham, een smoothie en kijken maar. In samenwerking met Regieorgaan SIA organiseert New Scientist de serie Lunch met de Lector. Op 20 april vindt de tweede aflevering plaats. Daarin vertelt Reint Jan Renes over zijn werk als Lector Psychologie voor een Duurzame Stad aan de Hogeschool van Amsterdam.

De presentatie van Lunch met de Lector is in handen van Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist en hij wordt bijgestaan door redacteur Joris Janssen. De rechtstreekse uitzending is via de livestream te volgen.

Wanneer: dinsdag 20 april 2021, 12.00 tot 12.30
Waar: via livestream op deze pagina


New Scientist Live: Wetenschapstalent 2021

Na een jaar afwezigheid is hij weer terug: de verkiezing van de talentvolste jonge wetenschapper van Nederland en Vlaanderen. Tijdens dit evenement in De Balie in Amsterdam kronen we het Wetenschapstalent 2021.

In 2019 was kustwaterbouwkundige Matthieu de Schipper, verbonden aan TU Delft, de gelukkige winnaar. Foto: Bob Bronshoff

Tijdens deze feestelijke show betreden de drie finalisten van de verkiezing het podium. Zij hebben de publieke stemronde en het juryoordeel overleeft en presenteren hun onderzoek. Hoofdspreker van de avond is viroloog Ab Osterhaus, die een inkijkje geeft in de wereld van vaccinontwikkeling. Een muzikaal intermezzo wordt verzorgd door het close harmony/barbershopkwartet Yellow Submarine. We sluiten de avond af met champagne: de bekendmaking van het New Scientist Wetenschapstalent 2021.

Wanneer: donderdag 10 juni 2021 van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: De Balie, Amsterdam, en via livestream
Tickets: nadere info volgt snel


Exclusieve sterrenkundereis naar de Verenigde Staten

New Scientist organiseert een exclusieve 15-daagse reis naar de Verenigde Staten, de bakermat van de moderne sterrenkunde.

observatorium

Op het programma staan de belangrijkste historische en moderne observatoria. Op de meeste observatoria krijgen we speciaal voor New Scientist georganiseerde rondleidingen en kijkjes achter de schermen van astronomen ter plekke. De reis begint in Californië, waarna ook de staten Arizona en New Mexico worden aangedaan. Een bezoek aan de bekende Meteor Crater en de Grand Canyon staan ook op het programma.

Wanneer: 17 september t/m 1 oktober 2021

Meer informatie is te vinden op de website van onze reispartner Labrys Reizen.


Exclusieve reis naar deeltjesinstituut CERN

Breng samen met New Scientist een bezoek aan CERN, het wereldberoemde onderzoeksinstituut waar botsende deeltjes licht werpen op de geheimen van de natuurkunde.

Beeld: CERN
Beeld: CERN

In de buurt van Genève, honderd meter onder de grond, bevindt zich de Large Hadron Collider: de deeltjesversneller die onder meer het higgsdeeltje vond en die tegenwoordig jacht maakt op de resterende geheimen van de werkelijkheid. Als deelnemer aan de reis kunt u afdalen tot bij de versneller en de indrukwekkende, gigantische detectoren bezoeken die de brokstukken van op elkaar gebotste deeltjes uitpluizen.

Wanneer: 27 t/m 30 september 2021
Tickets en informatie: labrysreizen.nl/cern