Evenementen New Scientist

De ontwikkelingen in de wetenschap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.


16-18 augustus 2024

Lowlands Science

Ook dit jaar in augustus staan we weer op Nederlands bekendste festival: Lowlands. Met een combinatie van bijzonder interessante sprekers en acts hopen wij u ons enthousiasme over wetenschap te delen. We zien u graag daar!

Meer informatie? Ga naar www.lowlands.nl/ll-science


11 oktober 2024

Cosmos Boekenprijs

Op vrijdag 11 oktober zal voor de derde keer de Cosmos Boekenprijs uitgereikt worden aan het beste populairwetenschappelijke boek van het jaar. Zowel een vakjury als een scholierenjury zullen hun oordeel vellen.
Deze feestelijke gelegenheid zal plaatsvinden in CREA in Amsterdam.

Meer informatie en de genomineerde boeken vindt u hier: www.cosmosboekenprijs.nl


7 november 2024

Gala van de Wetenschap

Op 7 november vindt voor de twaalfde keer het Gala van de Wetenschap plaats. Onder leiding van New Scientist-hoofdredacteur Jim Jansen en gastcurator Arnon Grunberg zullen de allerbeste wetenschappers op zoek gaan naar nieuwe grenzen rondom het thema kunstmatige intelligentie.

Waar liggen die welhaast onuitputtelijke mogelijkheden en grenzen, wie bepalen deze, worden ze ooit doorbroken en wat zijn de gevolgen daarvan­? Deze vraagstukken forceren ons na te denken over eigen waarheden, menselijke tekortkomingen en hoe de mens zich verhoudt tot de machine. Een avond vol verwondering en grensverleggende inzichten, met onder anderen Robbert Dijkgraaf en Elaine van Ommen Kloeke.

Tickets en meer informatie vindt u hier: www.galavandewetenschap.nl


16 november 2024

Boeklancering
2025 in
26 oplossingen’

De broers Jansen – cabaretier Dolf en wetenschapsjournalist Jim – komen naar Boom Chicago Amsterdam om hun nieuwe boek te presenteren: 2025 in 26 oplossingen. Tijdens deze uptempo voorstelling vertellen een aantal van hen over de allernieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied, met onder meer hoogleraar politicologie Jean Tillie en hersenwetenschapper Erik Scherder. Er is prachtige muziek van LÜNA en na afloop is er een signeersessie.

Kaarten binnenkort verkrijgbaar via www.boomchicago.nl/



Een overzicht van onze voorgaande events:

13 juni 2024: New Scientist Live! Hersenziekten (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

24-26 mei 2024: Nerdland Festival (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

22 mei 2024: Festival der Verwondering (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

14 maart 2024: Gala van Quantum en Samenleving (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

22 februari 2024: Klimaat? Kom in actie! i.s.m. Universiteit Hasselt

5 t/m 9 februari 2024: New Scientist-reis naar CERN

21 november 2023: Gala van de Wetenschap (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

27 oktober 2023: Cosmos Boekenprijs 2023 (lees het verslag)