Evenementen New Scientist

De ontwikkelingen in de wetenschap gaan razendsnel en zijn soms moeilijk bij te houden. Toch vinden we dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Daarom organiseren we regelmatig evenementen om u op de hoogte te houden. We hebben de volgende activiteiten op de planning staan.


22 mei 2024

Festival der Verwondering

In 2024 bestaat de Rijksuniversiteit Groningen 410 jaar. Onder het motto Making connections staan we stil bij wat meer dan vier eeuwen academisch onderzoek heeft opgeleverd – van Nobelprijs tot neutrinodetector.

Om dit heugelijke feit kracht bij te zetten worden er verschillende evenementen georganiseerd waaronder het Festival der Verwondering in de stadsschouwburg in Groningen, met onder andere Ben Feringa, Iris Sommer, Maeve Mckeown en Cisca Wijmenga.

Bekijk hier het hele programma (onder voorbehoud) en alle informatie.


24, 25, 26 mei 2024

Nerdland

New Scientist is partner van het grootste wetenschapsfestival in België: Nerdland! Nerdland is dé place to be voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familie. Verwacht spetterende shows en massa’s activiteiten o.a. met New Scientist! Telkens in het gezelschap van lekker eten, verfrissende drankjes en gigantisch veel wetenschap. Voor iedereen.

Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024
Domein Puyenbroeck Wachtebeke
Info & tickets: www.nerdlandfestival.be


13 juni 2024

NS Live! Hersenziekten

In samenwerking met het UMC Utrecht Hersencentrum organiseert New Scientist een avond waarin de technologie van de toekomst centraal staat. Verschillende wetenschappers geven in TivoliVredenburg een inkijkje in hun fascinerende onderzoeken. Verwacht een avond vol verwondering over het meest complexe orgaan van ons lichaam: het brein.

Bekijk de website voor meer informatie en tickets.


27 juni 2024

Het Stikstofweb

Nieuwspoort, Den Haag, 16:00-19:00 uur
Entree: GRATIS

De wetenschap achter de stikstofcrisis De stikstofcrisis houdt het land in de tang en leidt tot grote
verdeeldheid in de samenleving. Ecoloog Wieger Wamelink wil ervoor zorgen dat iedereen die de discussie aangaat over dit onderwerp, dat doet op basis van de juiste wetenschappelijke feiten. Daarom schreef hij Het Stikstofweb, met een voorwoord geschreven door Anna Gimbrère. Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij deze feestelijke boekpresentatie. Tijdens deze presentatie zullen onder anderen Jim Jansen, Wieger Wamelink en Anna Gimbrère interessante discussies aangaan met elkaar en de gasten.

Vooraf aanmelden kan bij info@newscientist.nl


Hieronder vindt u een overzicht van voorgaande events:

14 maart 2024: Gala van Quantum en Samenleving (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

22 februari 2024: Klimaat? Kom in actie! i.s.m. Universiteit Hasselt

5 t/m 9 februari 2024: New Scientist-reis naar CERN

21 november 2023: Gala van de Wetenschap (bekijk de aftermovie of lees het verslag)

27 oktober 2023: Cosmos Boekenprijs 2023 (lees het verslag)

18 t/m 20 augustus 2023: Lowlands Science (lees het verslag)