Partner worden?

New Scientist zet uw universiteit, kennisinstelling of onderzoek rechtstreeks in de spotlight. Of het nu gaat om branded content, een (online) evenement, video of speciale uitgave, uw boodschap brengen wij in de juiste vorm bij uw doelgroep. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Onze aanpak

Bij New Scientist worden we enthousiast van wetenschappers en instellingen die het verschil maken en onze kijk op de wereld veranderen. Die onderwerpen en verhalen geven we graag een podium. Dat kan op verschillende manieren. We kijken altijd eerst naar uw vraag, bedenken in samenspraak de content en context en vervolgens beslissen we waar en hoe we uw verhaal gaan vertellen.MAGAZINE

Het maandelijkse magazine combineert het allerbeste uit de internationale wetenschap met verhalen over Nederlands en Belgisch toponderzoek. Elke editie bevat spraakmakend wetenschapsnieuws, spannende achtergrondartikelen, opiniestukken en recensies. In opdracht produceren we ook branded content.

Features

Heeft uw organisatie een onderzoek, tentoonstelling of een andere belangrijke gebeurtenis dat een breder wetenschappelijk geïnteresseerd publiek verdient? Dan kunnen we hier volgens de journalistieke richtlijnen van New Scientist – en uiteraard in samenspraak met u – een mooie feature van maken. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.

Feature voor Hogeschool Inholland
Feature voor NEMO Science Museum

Speciale edities

Een branded special is een ideale en zeer effectieve manier om de boodschap van uw instelling, instituut of universiteit op een aantrekkelijke wijze voor een groot publiek te presenteren. In samenspraak met u bepalen we de omvang, inhoud en vorm van de speciale editie. Dat doen we volgens de maatstaven van New Scientist: de beste auteurs schrijven de stukken, die worden voorzien van prachtige foto’s en verrassende illustraties.

Als extra service stellen we de content als geheel (een bladerbare PDF) en los beschikbaar; hierdoor kunt u de stukken later gebruiken op uw website, sociale media of in de nieuwsbrief. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.


EVENEMENTEN

New Scientist heeft jarenlange ervaring in het bedenken en organiseren van populair-wetenschappelijke evenementen. De afgelopen jaren organiseerden we al meerdere grote en kleinere events in opdracht en samenwerking met derden.

We helpen u graag bij de afzonderlijke onderdelen van uw evenement. Denk aan het gezamenlijk vormgeven van het programma, moderatie en de communicatie naar pers en publiek. Van de eerste brainstormsessie tot wanneer het licht uitgaat, New Scientist biedt houvast.

Gala van de Wetenschap

Om onze Nederlandse en Belgische onderzoekers letterlijk en figuurlijk een podium te bieden, organiseren we jaarlijks het Gala van de Wetenschap. In het Internationaal Theater Amsterdam komen topwetenschappers als Erik Scherder, Ionica Smeets en Ben Feringa bijeen om de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied bloot te leggen. Neem contact met ons op en word ook partner.

Naast ons eigen Gala van de Wetenschap organiseren wij ook Gala’s in opdracht en samenwerking met derden. Zo stonden we al in de Stadsgehoorzaal in Leiden met het Gala voor de Sterrenkunde (met NOVA/IAU) en in Theater de Meervaart met het Gala van Preventie (met Hogeschool Inholland), en organiseerden we het Gala van de Biodiversiteit (met Naturalis).

Benieuwd hoe een Gala er voor u uit kan zien? Bekijk hieronder de aftermovie van het Gala van Wetenschap en Samenleving (met Leiden 2022).

Hoe het Gala van de Wetenschap tot stand komt en hoe het er achter de schermen aan toegaat, ziet u hieronder.

New Scientist Live

Liever een avondvullend programma in een intiemere setting, waarin één onderwerp of boodschap de hoofdrol speelt? Dan is New Scientist Live! de juiste vorm voor uw instelling, instituut of universiteit.

Wij zetten graag onze brede expertise, connecties en achterban in om het evenement samen tot een groot succes te maken. Zo organiseerden we al tweemaal New Scientist Live! Hersenziekten in Tivoli, Utrecht (met het UMC Utrecht Hersencentrum) en stonden we met New Scientist Live! Stikstof in Hasselt (met de Universiteit van Hasselt).

Benieuwd hoe dat er voor u uit kan zien? Bekijk hieronder de aftermovie van New Scientist Live! Hersenziekten.


VIDEO & PODCAST

Met aandacht en zorg produceert New Scientist video’s en podcasts om de boodschap van uw universiteit, kennisinstelling of onderzoek over te brengen. Al eerder creëerden we in opdracht van Hogeschool Inholland en Hogeschool Utrecht meerdere video’s en podcastafleveringen.

Video

Samen met professionele filmmakers produceren wij hoogwaardige en toegankelijke video’s die naadloos aansluiten bij uw wensen. Naast dat u het losse videobestand ontvangt, plaatsen wij de video op onze website en op ons YouTube-kanaal.

Bekijk hieronder de video die we maakten in samenwerking met de Hogeschool Utrecht.

Podcast

De podcast is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. Het is een laagdrempelige, maar zeer effectieve manier om uw verhaal bij een groot publiek te brengen. We bieden de podcast niet alleen aan op onze eigen website, maar ook op Spotify, iTunes en Google.

Al eerder maakten we in samenwerking met de Hogeschool Utrecht een driedelige podcastserie. Hieronder beluistert u een van de afleveringen.Advertenties

U kunt op alle kanalen van New Scientist adverteren: in het maandelijkse magazine (10.000 abonnees), de nieuwsbrief (44.000 abonnees), newscientist.nl (150.000 bezoekers per maand) en op onze sociale media.

Kijk hier voor meer informatie over advertentiemogelijkheden, tarieven en verschijningsdata.

Contact

Wilt u een onvergetelijk evenement organiseren welke u en uw gasten voor altijd bij blijft? Of bent u geïnteresseerd in een van de andere mogelijkheden die we bieden? Neem dan contact op met Alex Sieval.