De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Lidmaatschap

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 45,- maar slechts € 34,95 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen in onze webshop.

Zo werkt het

 • Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend
 • Als lid ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie
 • U ontvangt per deel een vooraankondiging met 2 keuzes:
  • U wilt het nieuwe deel ontvangen? U hoeft niets te doen
  • U wilt het nieuwe deel liever niet ontvangen? U stuurt eenvoudig de antwoordstrook retour (zonder postzegel)
 • Altijd € 10,05 korting per deel.
  • U betaalt € 34,95 in plaats van € 45
 • Eerder verschenen delen kunt u met uw ledenkorting van € 10,05 per deel bestellen

Deze delen komen eraan

VOGELTAAL (oktober 2021) Achter de fluitconcerten van vogels gaan fascinerende verhalen en wetenschappelijke inzichten schuil. Vogeltaal vertelt hoe vogels liedjes leren en uitvoeren, waarom de kwaliteit van het repertoire van een mannetje zijn paringssucces kan beïnvloeden, en hoe vogels zang inzetten om hun territorium te verdedigen. Ook minder bekende signalen passeren de revue. Zo misleiden sommige vogels andere soorten met een ‘vals alarm’-roep en voeren andere vogels indrukwekkende groepsdansen uit. Tot slot beschrijft dit prachtig geïllustreerde boek hoe vogels hun communicatie aanpassen in een veranderende wereld met steeds meer menselijke invloeden en omgevingsgeluiden.

ONTDEKKING VAN DE ELEMENTEN (december 2021) Achter alle 118 elementen in het periodiek systeem schuilt een bijzonder verhaal. Dit boek beschrijft de meeslepende zoektocht naar datgene waar alles om ons heen uit is opgebouwd. Vanaf de oude Grieken en de alchemisten tot het huidige tijdperk, waarin wetenschappers in deeltjesversnellers elementen kunnen maken die niet eens in de natuur voorkomen. Het boek volgt de scheikunde die steeds volwassener wordt, steeds systematischer te werk gaat en langzaam maar zeker alle bouwstenen van de materie ontrafelt. Deze ontdekkingstocht wordt ondersteund door prachtig historisch beeldmateriaal.


Kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

Vul hieronder uw gegevens in en wordt vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).