De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Lidmaatschap

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 47,50,- maar slechts € 37,45 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen in onze webshop.

Zo werkt het

 • Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend
 • Als lid ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie
 • U ontvangt per deel een vooraankondiging met 2 keuzes:
  • U wilt het nieuwe deel ontvangen? U hoeft niets te doen
  • U wilt het nieuwe deel liever niet ontvangen? U stuurt eenvoudig de antwoordstrook retour (zonder postzegel)
 • Altijd € 10,05 korting per deel.
  • U betaalt € 37,45 in plaats van € 47,50
 • Eerder verschenen delen kunt u met uw ledenkorting van € 10,05 per deel bestellen

Deze delen komen eraan

ALGORITMEN (februari 2022) Algoritmen regeren steeds meer ons leven. Ze bepalen online welk nieuws we zien en beïnvloeden welke producten we kopen. Ze doen suggesties voor potentiële datingpartners. Ze creëren en vernietigen hele bedrijfstakken en beïnvloeden verkiezingen. Hoewel algoritmen overal om ons heen worden gebruikt, weten maar weinigen hoe ze precies werken, of wie ze heeft gemaakt. In Algoritmen beschrijft informaticus Chris Bleakley op een heldere manier hoe een reeks simpele stappen complexe problemen kan oplossen. Hij duikt in de werking en het ontstaan van een groot scala aan algoritmen: van eenvoudige sorteeralgoritmen tot algoritmen voor weersvoorspellingen, routeplanningen, cryptovaluta, zoekmachines en kunstmatige intelligentie.

WATER (april 2022) Water is fascinerend in al zijn verschijningsvormen. Dit rijk geïllustreerde boek vertelt het verhaal van deze bijzondere stof, van zijn oorsprong in de geboorte van de sterren miljarden jaren geleden tot zijn grote belang in de levende wereld. Wetenschapsschrijver Jack Challoner duikt in de structuur en het gedrag van watermoleculen en onderzoekt waarom ijs zo glad is. Hij beschrijft op toegankelijke wijze de rol van water in fotosynthese en in de evolutiegeschiedenis. Ook gaat hij in op de relatie tussen water en het weer, van sneeuwkristallen tot klimaatverandering. Tot slot bespreekt hij de mogelijkheid van water op andere planeten en in de ruimte tussen de sterren.


Kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

Vul hieronder uw gegevens in en wordt vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).