De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Lidmaatschap

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 47,50,- maar slechts € 37,45 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen via onze klantenservice.

Zo werkt het

 • Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend
 • Als lid ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie
 • U ontvangt per deel een vooraankondiging met 2 keuzes:
  • U wilt het nieuwe deel ontvangen? U hoeft niets te doen
  • U wilt het nieuwe deel liever niet ontvangen? U stuurt eenvoudig de antwoordstrook retour (zonder postzegel)
 • Altijd € 10,05 korting per deel.
  • U betaalt € 37,45 in plaats van € 47,50
 • Eerder verschenen delen kunt u met uw ledenkorting van € 10,05 per deel bestellen. Dit kan via een e-mail naar onze klantenservice.

Deze delen komen eraan

Aardobservatie (september 2022) Hoe weet je telefoon waar je bent? Hoe verandert de aarde door geologische processen en klimaatverandering? Hoe kun je deze veranderingen nauwkeurig meten vanuit de ruimte? Satellieten kunnen tegenwoordig heel precies in de gaten houden hoe hard de ijskappen smelten, hoe snel de zeespiegel stijgt en hoe aardbevingen en tsunami’s ontstaan. Dit rijk geïllustreerde boek laat aan de hand van levendige voorbeelden zien hoe belangrijk aardobservatie is: zowel in het dagelijks leven als in de wetenschap. Een spannende reis vanaf de eerste onderzoeken in de oudheid tot het huidige tijdperk, waarin talloze satellieten de aarde continu observeren

Slinkse cellen (december 2022) Managers, harde werkers, klaplopers en gevaarlijke figuren – onze samenleving zit vol met allerlei verschillende types. Ook ons genenpakket blijkt zo in elkaar te zitten. Genen werden lang gezien als zelfzuchtige individuen die ieder voor zich proberen te overleven. De auteurs van dit boek leggen uit dat je het samenspel van genen beter kunt vergelijken met een complexe samenleving, waarin rivaliteit en samenwerking aan de orde van de dag zijn. Deze revolutionaire kijk op erfelijkheid verklaart onder meer waarom seks een briljant idee is, wat de rampzalige effecten zijn wanneer de genensamenleving niet goed functioneert en hoe de evolutionaire paden van mens en Neanderthaler elkaar kort kruisten om vervolgens definitief te scheiden.


Kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

Vul hieronder uw gegevens in en wordt vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).