De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Lidmaatschap

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 45,- maar slechts € 34,95 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen in onze webshop.

Zo werkt het

 • Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend
 • Als lid ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie
 • U ontvangt per deel een vooraankondiging met 2 keuzes:
  • U wilt het nieuwe deel ontvangen? U hoeft niets te doen
  • U wilt het nieuwe deel liever niet ontvangen? U stuurt eenvoudig de antwoordstrook retour (zonder postzegel)
 • Altijd € 10,05 korting per deel.
  • U betaalt € 34,95 in plaats van € 45
 • Eerder verschenen delen kunt u met uw ledenkorting van € 10,05 per deel bestellen

Deze delen komen eraan

DE ZON (maart 2021) De zon vormt niet alleen het centrum, maar ook het grootste mysterie van ons zonnestelsel. Dit boek vol prachtige foto’s neemt je mee langs de aard van de corona en het sluimerende gevaar van zonnevlammen voor het leven op aarde. Een nieuwe generatie ruimtesondes komt momenteel dichter bij de zon dan ooit tevoren. Tijd voor voor een nieuwe blik op wat we al weten over onze rebelse ster, en wat nog een groot raadsel vormt.

RUIKEN (juni 2021) Mensen hebben een goede neus, maar in de loop van de evolutie zijn we steeds meer vergeten hoe we die moeten gebruiken. Toch speelt ruiken een grote rol in het dagelijks leven. Maar hoe werkt ruiken eigenlijk? Welke moleculen veroorzaken geuren, en hoe onderscheiden onze hersenen lavendelgeur van urinegeur? Welke invloed hebben feromonen op ons lichaam? Waarom is het zo moeilijk om over geuren te praten? Hoe beïnvloeden geuren emoties? Dit prachtig geïllustreerde boek beantwoordt deze en nog veel meer vragen over de bijzondere wereld van geuren.


Tijdelijk: kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

Vul hieronder uw gegevens in en wordt vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).

Word lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek