De Wetenschappelijke Bibliotheek

De Wetenschappelijke Bibliotheek is een bijzondere, rijk geïllustreerde serie boeken over natuurwetenschappelijke en technische onderwerpen. Inmiddels zijn er meer dan 150 delen verschenen en elk jaar komen daar nieuwe titels bij.

De auteurs

De auteurs van de reeks zijn veelal wetenschappers die tot de internationale top behoren. Zij schrijven op een toegankelijke manier over de meest recente ontwikkelingen in hun onderzoeksgebied. De boeken van de Wetenschappelijke Bibliotheek zijn daardoor standaardwerken op hun terrein en geschikt voor iedereen met een brede interesse.

Lidmaatschap

Als abonnee ontvangt u de boeken uit deze reeks met grote korting. U betaalt geen € 45,- maar slechts € 34,95 per deel! Abonnees kunnen tegen ditzelfde voordelige tarief bovendien reeds verschenen delen uit de reeks bestellen in onze webshop.

Zo werkt het

 • Lidmaatschap is gratis en vrijblijvend
 • Als lid ontvangt u automatisch het eerstvolgende deel in de serie
 • U ontvangt per deel een vooraankondiging met 2 keuzes:
  • U wilt het nieuwe deel ontvangen? U hoeft niets te doen
  • U wilt het nieuwe deel liever niet ontvangen? U stuurt eenvoudig de antwoordstrook retour (zonder postzegel)
 • Altijd € 10,05 korting per deel.
  • U betaalt € 34,95 in plaats van € 45
 • Eerder verschenen delen kunt u met uw ledenkorting van € 10,05 per deel bestellen

Deze delen komen eraan

SYMBOLEN (februari 2021) Van de ampersand & het hekje tot smileys en de puntkomma; we gebruiken dagelijks talloze symbolen. Sommige symbolen zijn vooral praktisch, andere tekens hebben een culturele lading of roepen zelfs sterke emoties op. Ook in de wetenschap en technologie zijn symbolen onmisbaar: wat zouden wetenschappers moeten beginnen zonder integraaltekens, Griekse letters en het oneindigheidsteken?

DE ZON (maart 2021) De zon vormt niet alleen het centrum, maar ook het grootste mysterie van ons zonnestelsel. Dit boek vol prachtige foto’s neemt je mee langs de aard van de corona en het sluimerende gevaar van zonnevlammen voor het leven op aarde. Een nieuwe generatie ruimtesondes komt momenteel dichter bij de zon dan ooit tevoren. Tijd voor voor een nieuwe blik op wat we al weten over onze rebelse ster, en wat nog een groot raadsel vormt.


Tijdelijk: kies uw gratis boek!

Voor nieuwe leden hebben we een speciale actie. Schrijft u zich in voor de periode van een jaar, dan krijgt u bij het ingaan van uw lidmaatschap een deel uit de reeks gratis opgestuurd. U kunt kiezen uit:

Vul hieronder uw gegevens in en wordt vrijblijvend lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek (velden met een sterretje zijn verplicht).

Word gratis lid van de Wetenschappelijke Bibliotheek