Pocket Science

Grote wetenschap in klein formaat

Rekenen met de gekke regels van de quantumfysica? Weten op welke manieren het heelal aan zijn einde kan komen? Met de boeken uit de serie Pocket Science (van de makers van New Scientist) kan het. In deze boeken praten de beste wetenschapsjournalisten u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bij over de spannendste wetenschappelijke onderwerpen.

Dit jaar presenteren we drie fascinerende nieuwe delen. De Fusiedroom van New Scientist-eindredacteur Jean-Paul Keulen verschijnt op 20 april. Daarna volgen Stel, je bent een virus (juni) en Multiversum (november). Als lid van de Pocket Science-serie ontvangt u deze drie boeken automatisch bij u thuis. Elk volgend jaar kunt u zich op drie nieuwe delen verheugen.

Word lid van de Pocket Science-serie

Meld u nu aan als lid van deze prachtige serie en ontvang de eerstvolgende drie delen bij verschijning thuis. U betaalt als lid slechts 26 euro per jaar voor drie delen (i.p.v. €32,97). Een mooie korting van 21 procent! Wanneer u zich voor 1 juni aanmeldt, ontvangt u Stel, je bent een virus bij u in de bus.

Stel, je bent een virus

Onvoorstelbaar lang voordat er mensen waren, bestonden er al virussen op aarde. Het zijn meer dan ziekmakers: er zijn ook virussen die je juist gezond helpen houden, en ze spelen een essentiële rol in de evolutie van het leven, de ecologie van de planeet, en de menselijke geschiedenis. Wetenschapsschrijver Bart Braun brengt je in dit handzame en humoristische boekje up to speed over de invloed van virussen op de atmosfeer, batterijen die door virussen gebouwd zijn, duizenden jaren oude virussen die ineens ontdooiden en hun gastheer ziek gingen maken en nog veel meer. En passant houd hij een pleidooi voor een jaarlijkse coronadag, een wereldwijd gastherenonderzoek en, het belangrijkste: menselijke bescheidenheid. 


Bart Braun (1979) is hoofd wetenschapscommunicatie bij Naturalis. Eerder schreef hij Nieuwe Dieren en Wat de Weegschaal niet vertelt (Nieuw Amsterdam).

Eerder verschenen:

Voor vragen of het beëindigen van uw lidmaatschap kunt u contact opnemen met de klantenservice, uiterlijk één maand voor het einde van de looptijd (1 jaar). Wilt u reeds verschenen delen alsnog ontvangen, dan kunt u deze apart bestellen in onze webshop.