Pocket Science

Grote wetenschap in klein formaat

Rekenen met de gekke regels van de quantumfysica? Weten op welke manieren het heelal aan zijn einde kan komen? Met de boeken uit de serie Pocket Science (van de makers van New Scientist) kan het. In deze boeken praten de beste wetenschapsjournalisten u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bij over de spannendste wetenschappelijke onderwerpen.

In 2022 verschijnen drie fascinerende nieuwe delen. Doelwit Aarde van sterrenkundeschrijver Govert Schilling gevolgd door De macht van kracht van Martijn van Calmthout en Neutrino’s van Dorine Schenk. Als lid van de Pocket Science-serie ontvangt u steeds het nieuwste deel automatisch bij u thuis. Elk volgend jaar kunt u zich op drie nieuwe delen verheugen.

Word lid van de Pocket Science-serie

Meld u nu aan als lid van deze prachtige serie en ontvang de eerstvolgende drie delen bij verschijning thuis. U betaalt als lid slechts 30,50 euro per jaar i.p.v. €36. Een mooie korting van 15 procent! Wanneer u zich nu aanmeldt, ontvangt u Machtige Krachten bij verschijning bij u in de bus.

Verschijnt binnenkort

Het nieuwste Pocket Science-deel: Machtige krachten

Krachten lijken de normaalste zaak van de wereld. Door de zwaartekracht val je richting de aarde, dankzij magnetisme blijft een magneet op de koelkast plakken. Maar als je er wat dieper over nadenkt, komen de vragen. Hoe kan het dat het ene voorwerp een kracht uitoefent op een ander voorwerp, zonder dat ze elkaar aanraken? Waarom zijn sommige krachten aantrekkend en sommige afstotend? Zijn er piepkleine deeltjes die krachten kunnen overbrengen? Waarom word je in de zweefmolen naar buiten geslingerd? Over deze vragen buigt wetenschapsschrijver Martijn van Calmthout zich in Machtige krachten. Hij voert je van alledaagse vragen tot spannende theorieën over het onzichtbare cement van het universum. Machtige krachten verschijnt op 14 juni 2022.

Natuurkundige Martijn van Calmthout is schrijver en als communicator verbonden aan het wetenschapsinstituut Nikhef. Hij werkte jarenlang als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schrijft, praat en vraagt over de fysica en andere wetenschappen; in boeken, kranten, tijdschriften, op podia, radio en tv. Hij heeft inmiddels een tiental boeken op zijn naam staan, waaronder Echt Quantum, Hoe de deeltjeswereld steeds alledaagser wordt en Echt nano.

Eerder verschenen:

Voor vragen of het beëindigen van uw lidmaatschap kunt u contact opnemen met de klantenservice, uiterlijk één maand voor het einde van de looptijd (1 jaar). Wilt u reeds verschenen delen alsnog ontvangen, dan kunt u deze apart bestellen in onze webshop.