Pocket Science

Grote wetenschap in klein formaat

Rekenen met de gekke regels van de quantumfysica? Weten op welke manieren het heelal aan zijn einde kan komen? Met de boeken uit de serie Pocket Science (van de makers van New Scientist) kan het. In deze boeken praten de beste wetenschapsjournalisten u in honderd pagina’s op toegankelijke wijze bij over de spannendste wetenschappelijke onderwerpen.

Dit jaar presenteren we drie fascinerende nieuwe delen. De Fusiedroom van New Scientist-eindredacteur Jean-Paul Keulen verschijnt op 20 april. Daarna volgen Stel, je bent een virus (juni) en Multiversum (november). Als lid van de Pocket Science-serie ontvangt u deze drie boeken automatisch bij u thuis. Elk volgend jaar kunt u zich op drie nieuwe delen verheugen.

Word lid van de Pocket Science-serie

Meld u nu aan als lid van deze prachtige serie en ontvang de eerstvolgende drie delen bij verschijning thuis. U betaalt als lid slechts 26 euro per jaar voor drie delen (i.p.v. €32,97). Een mooie korting van 21 procent! Wanneer u zich voor 1 april aanmeldt, ontvangt u De Fusiedroom bij u in de bus.

De Fusiedroom

Kernfusie: volgens sommigen is het dé oplossing van ons energieprobleem, critici vrezen dat het er nooit van gaat komen. In theorie kan kernfusie een onuitputtelijke bron van schone energie opleveren, zonder de nadelen van de huidige kerncentrales. Dit boekje geeft op een leuke en begrijpelijke manier inzicht in de uitdagingen die bij kernfusie als energiebron komen kijken. Wordt de fusiedroom werkelijkheid of moeten we onze verwachtingen temperen? 


Jean-Paul Keulen studeerde sterrenkunde en is eindredacteur van New Scientist. Voorheen was hij adjunct-hoofdredacteur van KIJK en eindredacteur van De Ingenieur, en schreef hij voor diverse andere media. Van zijn hand verschenen De deeltjesdierentuin (2012) en De deeltjessafari (2014), heldere inleidingen in de deeltjesfysica. In 2017 schreef hij Verstoppertje spelen met aliens (2017) over de zoektocht naar buitenaardse beschavingen.

Eerder verschenen:

Voor vragen of het beëindigen van uw lidmaatschap kunt u contact opnemen met de klantenservice, uiterlijk één maand voor het einde van de looptijd (1 jaar). Wilt u reeds verschenen delen alsnog ontvangen, dan kunt u deze apart bestellen in onze webshop.