New Scientist Wetenschapstalent 2023

Wie is dit jaar het grootste wetenschappelijke talent van Nederland en Vlaanderen? Breng uw stem uit op een van de 15 genomineerden en bepaal mee wie zich het New Scientist Wetenschapstalent 2023 mag noemen.

Hoe werkt de verkiezing?

Universiteiten, hogescholen en kennisinstellingen uit Nederland en Vlaanderen hebben de afgelopen maanden jonge talenten aangedragen. Hieruit zijn 15 kanshebbers geselecteerd, die uit allerlei verschillende hoeken van de wetenschap komen.

Vanaf woensdag 16 augustus 8.00 uur tot vrijdag 15 september 23.00 uur kunt u hier stemmen op uw favoriet. Informatie over de kanshebbers kunt u vinden op de kandidatenpagina.

[Op deze plek stond het stemformulier voor de verkiezing van het wetenschapstalent van 2021. Stemmen is helaas niet meer mogelijk.]

Uit de vijf talenten die de meeste stemmen hebben gekregen, kiest de jury een nummer een, twee en drie. De jury bestaat dit jaar uit Ad IJzerman, Marcel Levi, Sara Bals, Zoë Ghyselinck en Jim Jansen. De jury kijkt naar de impact en de originaliteit van het onderzoek en hoe het talent over het onderzoek communiceert naar het brede publiek.

Terug van weggeweest

Dit jaar wordt voor de zevende keer de verkiezing van het Wetenschapstalent gehouden, om zo jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven. Twee jaar geleden werd evolutionair ecoloog Edwin Pos van de Universiteit Utrecht, met meer dan 7000 stemmen, verkozen tot Wetenschapstalent 2021.