Top Story

Ruimtevaartinstituut SRON gaat naar Amsterdam

De Utrechtse vestiging van SRON Netherlands Institute for Space Research, het nationale instituut voor ruimteonderzoek, verhuist naar Amsterdam. Het instituut gaat samen met de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam een laboratorium bouwen op het Science Park in de Watergraafsmeer. De kosten worden geraamd op veertig miljoen euro. Lees verder »

Uw computer als testpsycholoog?

In de sciencefictionfilm Her wordt hoofdpersoon Theodore Twombly verliefd op computerbesturingssysteem Samantha. Samantha beheerde en analyseerde alle digitale gegevens van Theodore, waardoor ze beter op zijn behoeftes kon inspelen dan wie ook. Maar is sciencefiction nog wel het juiste filmgenre? Computers kunnen een scherpe analyse van je karakter maken. Sterker nog, ze blijken er beter toe in staat dan onze naasten.
Lees verder »

Wat doet je smartphone als jij slaapt?

Het is twee uur ’s nachts. Je ligt te slapen. Enig idee wat je smartphone aan het doen is? Als je gelukt hebt niets. Maar dat geluk had Mike niet: zijn smartphone was online poker aan het spelen. Een paar dagen later viel de rekening op de mat.
Lees verder »