Top Story

Mysterieuze doodsoorzaak ijsbeer Knut onthuld

IJsbeer Knut is op vroege leeftijd overleden, maar nooit vergeten. Het schattige ijsbeertje, geboren in de Berlijnse dierentuin in 2006 en grootgebracht door dierenverzorgers, is als volwassene verdronken als gevolg van plotselinge epileptische aanvallen. Nu is de oorzaak van die aanvallen geïdentificeerd. Lees verder »

Liveblog: Lowlands Science

New Scientist is op popfestival Lowlands. Vandaag de derde en laatste dag. We doen vanuit de Oh Mega!-tent live verslag van het Lowlands Science programma, waarin wetenschappers de hele dag toffe experimenten uitvoeren met de festivalbezoekers. Refresh voor het laatste nieuws! Lees verder »

Chillen voor de wetenschap

In alle drukte van Lowlands even lekker onderuit hangen met een koptelefoon op en volledig ontspannen. Klinkt dat als een leuke break? Doe dan mee aan het onderzoek van slaaponderzoeker Tim Weysen en zijn team van Philips Research.

‘Op Lowlands…  Lees verder »

Potje Tetris met z’n tweeën

Ken je Tetris nog, het spelletje waarbij je blokjes op hun plaats moet schuiven? Dit spelletje kun je op Lowlands met z’n tweeën spelen, voor de wetenschap. Docent-onderzoeker Danica Mast van De Haagse Hogeschool is benieuwd of samen actief een spelletje spelen zorgt voor een klik. Lees verder »

Fluittaal gebruikt hele brein

Een oude fluittaal die een beetje als vogelzang klinkt, blijkt beide hersenhelften te gebruiken. Dat gaat in tegen het idee dat alleen de linkerhelft belangrijk is bij communicatie.
Lees verder »