Top Story

Alleen FC Barcelona heeft unieke voetbalstijl

FC Barcelona staat onder voetbalfans bekend om zijn tiki-taka-voetbal, waarbij de spelers elkaar in hoog tempo op korte afstand de bal toespelen. De Spaanse club vormt met dat spel volgens statistici een uitzondering. Ze vergeleken de spelpatronen van Europese voetbalclubs en vonden uit dat Barça als enige een unieke stijl van voetballen heeft. Lees verder »

1024 robots werken autonoom samen in zwerm

Een zwerm van meer dan duizend robotjes kan zich zonder hulp van buitenaf verzamelen in de vorm van een zeester of een moersleutel. In een experiment imiteren de robots het fenomeen uit de natuur dat individuele organismen die samenwerken moeilijke taken kunnen volbrengen. Lees verder »

Yutu leeft!

Maanrover Yutu, die begin dit jaar met mechanische problemen kampte, blijkt toch nog te functioneren. De Chinese ruimtevaartorganisatie publiceerde een maanpanorama dat door de rover is gemaakt. Lees verder »

Universiteit Twente opent DesignLab

De Universiteit Twente trapte vorige week het academisch jaar af met de officiële opening van het zogeheten DesignLab. Hier zullen onderzoekers en studenten zich buigen over vragen die mens en technologie met elkaar verbinden. Lees verder »