Op 12 november schrijft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA geschiedenis: voor het eerst zal een man made voertuig op het oppervlak van een komeet landen. Deze landing is het hoogtepunt van een lange reis van ruimtesonde Rosetta en haar landingsmodule Philae. Rosetta is dan bijna tien jaar onderweg geweest en legde een afstand van 6,4 miljard kilometer af.

Er had veel mis kunnen gaan, maar nu de datum nadert, lijkt het toch echt te gaan lukken. Bij ESA zit iedereen met de vingers gekruist. Projectleider Matt Taylor onderstreept dat in een persverklaring: ‘Het klinkt misschien als science fiction, maar voor de teams die hun levens aan deze missie hebben gewijd, is het realiteit.’

Cue Ambition. Om te benadrukken hoe sci-fi deze werkelijkheid is, maakten ESA en de grafische experts van Platige Image de onderstaande korte film. Met prachtige special effects, een geweldige cast (ja, dat is Littlefinger van Game of Thrones) en een sterk script kan de film Ambition gemakkelijk concurreren met Hollywood.

Gaan we buitenaards leven ontdekken op ijsmanen?
LEES OOK

Gaan we buitenaards leven ontdekken op ijsmanen?

De ruimtevaartorganisaties NASA en ESA spenderen momenteel miljarden aan missies naar de ijsmanen rond de planeten Jupiter en Saturnus.

Het mooiste blijft natuurlijk de referentie aan Rosetta. In Ambition is deze missie inmiddels een fossiel uit andere tijden, maar ze geniet nog altijd een hoog aanzien. Rosetta was een sprong voorwaarts in technologie, in kennis over ons zonnestelsel en de origine van het leven op aarde. Dat is geen fictionele tagline, maar de prachtige werkelijkheid.

Lees ook: