Koraalriffen bieden onderdak aan talloze soorten zeedieren en worden gezien als de steden van de oceaan. In en nabij koraalriffen krioelt het van leven.

Alleen al rondom koraalriffen in de Indische Oceaan zijn maar liefst vijfduizend verschillende vissoorten te vinden. De vissen, krabben en garnalen die de koraalriffen bewonen, zijn niet de enige dieren die zorgen voor een levendige boel. De koralen en sponzen van het rif houden zich ook niet bepaald rustig.slow life

'Stress die smartwatch meet, kan ook positief zijn'
LEES OOK

'Stress die smartwatch meet, kan ook positief zijn'

Horloges die stressniveaus meten lijken nuttig, maar neem de scores niet te serieus, zegt neurowetenschapper Denise van der Mee.

Mariene bioloog Daniel Stoupin nam 150.000 onderwaterfoto’s van koralen en sponzen en monteerde ze tot een film. In Slow Life laat hij de enorme activiteit van het onderwaterleven zien. Stoupin trakteert zijn publiek op prachtige beelden van organismen die behoren tot de meest productieve en diverse ecosystemen op aarde. Bijzonder is dat hij zo ver inzoomt op de dieren dat ze reusachtig en buitenaards aandoen.

Ga mee onder water en bekijk van dichtbij het dagelijkse leven in de broedkamers van de oceaan.

Bekijk Slow Life hieronder: