Soms voorspelt sciencefiction de werkelijkheid. Mobiele telefoons, 3D printers en minuscule robotjes – ze bestonden allemaal eerst in boeken en films voordat de wetenschap bijbeende en ze tot het echt leven introduceerde. Maar sommige gadgets zijn nog steeds fictie. We kunnen bijvoorbeeld nog niet teleporteren. We hebben nog geen warp drive op onze ruimteraketten. En, misschien wel het grootste gemis, waar blijven onze jetpacks?

In bovenstaande aflevering van Fact or Fictional, een YouTube-programma van het kanaal TechFeed, krijgen we het antwoord. Jetpacks zijn geen fictie meer, maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we met zijn allen per jetpack naar het werk vliegen. Dat is behoorlijk jammer – ik was meer dan bereid om de NS achter me te laten en het luchtruim te kiezen. Maar laten we optimistisch blijven. De wetenschap heeft wel moeilijkere barrières overwonnen dan één persoon de lucht in te manoeuvreren.

'Maak één vangnet voor zzp’ers en werknemers'
LEES OOK

'Maak één vangnet voor zzp’ers en werknemers'

We moeten één arbeidsongeschiktheidsverzekering maken voor alle werkenden, stelt Ruben Houweling. Daarmee zorg je dat zzp’ers beschermd zijn.