Eind september worden de Heinekenprijzen van 2022 uitgereikt: een tweejaarlijkse internationale prijs voor topwetenschappers. Naar aanleiding daarvan maakten wij deze ‘pubquiz voor thuis’. Hoeveel weet jij van wetenschap en cultuur? Probeer het eerst op eigen kracht, maar gebruik daarna elk hulpmiddel dat je denkt nodig te hebben!

Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding. Via deze link kun je de pubquiz ook als pdf bekijken, downloaden en printen.

Prijzenpakket

De winnaars van de pubquiz ontvangen twee kaarten voor de feestelijke uitreiking van de Heinekenprijzen op 29 september in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, met actuele talks, muziek en een geheel verzorgde receptie.

Kunnen natuur en mens in harmonie samenleven?
LEES OOK

Kunnen natuur en mens in harmonie samenleven?

Kunnen natuur en mens in harmonie samenleven in Amsterdam? Volgens microbioloog Remco Kort wel. Met de expo The Symbiotic City schetst hij een groen t ...

Daarnaast ontvangen ze een prijzenpakket met onze nieuwste scheurkalenders en een unieke trofee: een bierflesje dat door Freddy Heineken zelf is ontworpen. Het idee achter deze WOBO (World Bottle) was dat het na gebruik als bouwmateriaal zou worden ingezet.

De World Bottle, ontworpen door Freddy Heineken zelf.

Update: De inzendtermijn is verlopen. Kijk hier voor alle antwoorden.

Deze quiz is gemaakt in samenwerking met de Stichting Alfred Heineken Fondsen.