Eind september worden de Heinekenprijzen van 2022 uitgereikt: een tweejaarlijkse internationale prijs voor topwetenschappers. Naar aanleiding daarvan maakten wij deze ‘pubquiz voor thuis’. Hoeveel weet jij van wetenschap en cultuur? Probeer het eerst op eigen kracht, maar gebruik daarna elk hulpmiddel dat je denkt nodig te hebben!

Klik op de plaatjes voor een grotere afbeelding. Via deze link kun je de pubquiz ook als pdf bekijken, downloaden en printen.

Heb je alle puzzels opgelost? Stuur de oplossingswoorden dan vóór 8 september op via het formulier onderaan deze pagina of mail ze naar info@newscientist.nl.

‘Prentenboeken geven een ­vertekend beeld van biodiversiteit’
LEES OOK
‘Prentenboeken geven een ­vertekend beeld van biodiversiteit’

Prijzenpakket

De winnaars van de pubquiz ontvangen twee kaarten voor de feestelijke uitreiking van de Heinekenprijzen op 29 september in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, met actuele talks, muziek en een geheel verzorgde receptie.

Daarnaast ontvangen ze een prijzenpakket met onze nieuwste scheurkalenders en een unieke trofee: een bierflesje dat door Freddy Heineken zelf is ontworpen. Het idee achter deze WOBO (World Bottle) was dat het na gebruik als bouwmateriaal zou worden ingezet.

De World Bottle, ontworpen door Freddy Heineken zelf.

Oplossingsformulier

Antwoorden New Scientist Pubquiz 2022

Heb je de quiz helemaal af? Vul hier dan alle oplossingswoorden in. Alles ingevuld? Druk dan op 'verzenden'. Let op: je kunt maar één keer antwoorden versturen!

Deze quiz is gemaakt in samenwerking met de Stichting Alfred Heineken Fondsen.