Het einde van het jaar nadert, en daarmee breekt de tijd voor lijstjes aan. Dan bedoel ik niet het ellenlange boodschappenlijstje rond de kerstdagen, maar de ‘top x’-lijstjes. De top 2000 bijvoorbeeld, die ik elk jaar trouw luister. Of de top 10 social media fails dit jaar. De top 10 boeken van 2013. Of de top tien van Miley Cyrus-momenten (serieus, die bestaat).

Om bij de lijstjesmania aan te sluiten, bestaat deze blog ook uit een lijstje. YouTube-beroemdheid Hank Green somt in de bovenstaande video 50 veelvoorkomende wetenschappelijke misverstanden op. Dankzij Hank kun je in slechts acht minuten nét wat slimmer het nieuwe jaar in.

‘Bij het bewustzijn gaan onze huidige quantum­theorieën de mist in’
LEES OOK

‘Bij het bewustzijn gaan onze huidige quantum­theorieën de mist in’

Tijdens zijn carrière van meer dan zeven decennia is wis- en ­natuurkundige

Ik heb geturfd en ik durf eerlijk toe te geven: Hank heeft me drie nieuwe dingen geleerd. Ik ben benieuwd naar jullie scores!