Het einde van het jaar nadert, en daarmee breekt de tijd voor lijstjes aan. Dan bedoel ik niet het ellenlange boodschappenlijstje rond de kerstdagen, maar de ‘top x’-lijstjes. De top 2000 bijvoorbeeld, die ik elk jaar trouw luister. Of de top 10 social media fails dit jaar. De top 10 boeken van 2013. Of de top tien van Miley Cyrus-momenten (serieus, die bestaat).

Om bij de lijstjesmania aan te sluiten, bestaat deze blog ook uit een lijstje. YouTube-beroemdheid Hank Green somt in de bovenstaande video 50 veelvoorkomende wetenschappelijke misverstanden op. Dankzij Hank kun je in slechts acht minuten nét wat slimmer het nieuwe jaar in.

‘Wat mensen allang vergeten zijn, staat nog geschreven in bomen’
LEES OOK

‘Wat mensen allang vergeten zijn, staat nog geschreven in bomen’

Met haar boomboor onderzoekt Valerie Trouet woudreuzen en reconstrueert ze wat die allemaal hebben meegemaakt.

Ik heb geturfd en ik durf eerlijk toe te geven: Hank heeft me drie nieuwe dingen geleerd. Ik ben benieuwd naar jullie scores!