Wat: vuurballen
Waarmee: stukje katoen, katoenen draad, aanstekervloeistof of ontsmettingsmiddel, aansteker

Heb je er wel eens van gedroomd de elementen onder controle te hebben? Als deze proef onder de knie krijgt, mag je jezelf voortaan meester van het vuur noemen. Door een katoenballetje te doordrenken met aanstekervloeistof of een ontsmettingsmiddel zoals isopropanol, kun je met een vuurbal spelen zonder dat je daarbij je vingers brandt.

Hoe slecht is vapen voor je gezondheid?
LEES OOK

Hoe slecht is vapen voor je gezondheid?

Steeds meer mensen vapen. Inmiddels beschikken we over voldoende onderzoeksgegevens om iets te kunnen zeggen over hoe schadelijk dat is.

Een paar extra instructies:
– Gebruik alleen materialen van 100% katoen. Stoffen zoals polyester kunnen smelten, met alle pijnlijke gevolgen van dien. Katoen brandt, maar smelt niet.

– Beweeg het balletje constant. Het is en blijft een vlam. Ook bij een kaars kun je een vinger door de vlam halen zonder dat het pijnlijk is, maar je moet niet je vinger constant op één plek houden. De persoon in deze video is behoorlijk dapper, maar probeer zelf maar eens eerst het balletje snel door je handpalm te laten rollen. Wat veiligere technieken zie je in deze video.

– Je kunt de balletjes doven door je handen te sluiten. Alternatief (en veiliger) kun je de balletjes op een vuurvaste schaal laten vallen en vervolgens uitblazen.

– Met natte handen kun je langer met het balletje spelen.

– Wees voorzichtig!