Iedereen wil wel eens op zijn rug in het gras liggen om naar de wolken te staren, toch? We hebben er alleen zo weinig tijd voor. Dankzij bovenstaande video hoef je ook niet veel tijd te hebben. In minder dan vijf minuten kun je een jaar lang naar de hemel turen.

Kunstenaar Ken Murphy plaatste zijn camera  op het dak van het Exploratorium-museum in San Francisco. Tussen zonsopgang en zonsondergang nam de camera elke tien seconden een foto van de hemel – en dat (bijna) een jaar lang. Murphy combineerde de beelden in een prachtige timelapse video. In elk videoframe zie je de lucht op één tijdstip, op 360 verschillende dagen.

Hoe kunstmatige intelligentie de manier waarop we rouwen kan transformeren
LEES OOK

Hoe kunstmatige intelligentie de manier waarop we rouwen kan transformeren

Door de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie kunnen overledenen langer onder de levenden blijven – ­althans, virtueel.

Je ziet duidelijke verschillen tussen de seizoenen. In juni duren de dagen in San Fran het langst, waardoor het onderkant van het scherm vroeg oplicht, terwijl de wintermaanden (midden) lang donker blijven. Maar het mooiste zijn de wolken. Elke dag zijn ze anders – donker of licht, snel of traag, linksom of rechtsom drijvend.  Dankzij Murphy zie je ze alle opties in één oogopslag.