Het is mooi als je guilty pleasure ook nog eens goed voor je blijkt te zijn. Het spelen van videogames kan je brein flink trainen, zo bleek de afgelopen jaren uit diverse onderzoeken.

Gamen is trainen

Het volume van de grijze massa neemt in verschillende hersengebieden flink toe dankzij gamen. Bron: S. Kühn et al
Het volume van de grijze massa neemt in verschillende hersengebieden flink toe dankzij gamen.
Bron: S. Kühn et al

We berichtten al eerder dat gamers handiger zijn in de operatiekamer dan de meeste toekomstige artsen. En dat gamers betere ogen hebben, die meer details en grijstinten onderscheiden. AsapSCIENCE noemt deze wetenschappelijke ontdekkingen, maar ook vele andere in het bovenstaande filmpje. Gamen verbetert bijvoorbeeld ook je geheugen, je strategisch inzicht en je reactietijd.

Kunnen we AI-chatbots leren vergeten?
LEES OOK

Kunnen we AI-chatbots leren vergeten?

Kunstmatig intelligente systemen zijn een kei in het onthouden en verwerken van bergen gegevens. In vergeten zijn ze minder bedreven. En precies dat i ...

Natuurlijk moet je even door de verplichte gezondheidswaarschuwingen heen bijten. Ja, zitten is slecht voor je. En nee, een game-verslaving is geen grapje. Maar laten we eerlijk zijn, het is toch heerlijk om te weten dat je een uurtje inFAMOUS of Dark Souls II als hersengymnastiek mag tellen.

Lees ook: