Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vijfentwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Lowlands Science is een populair onderdeel van het programma waarbij tijdens het festival diverse wetenschappelijke onderzoeken plaatsvinden. Lowlands, BKB | Het Campagnebureau en New Scientist nodigen wetenschappers, universiteiten en vakgroepen uit een onderzoeksvoorstel in te dienen.

Lowlands Science

Lowlands Science was in 2015 en 2016 al erg succesvol onder zowel de festivalbezoekers als deelnemende wetenschappers. Op het festivalterrein staat een uitgebreid lab waarin bezoekers omwille van de wetenschap onderdeel worden van experimenten. Afgelopen jaren voerden onder andere het Nederlands Forensisch Instituut, Radboud UMC, TU Delft, Universiteit Utrecht en de UvA onderzoeken uit naar onder andere de aanwezigheid van het ‘adventure gen‘ bij bezoekers, de werking van hallucinaties en naar hoe Lowlanders porno kijken.

Simon van Gaal: ‘Te veel stress voor een topprestatie is niet goed, te weinig opwinding ook niet’
LEES OOK

Simon van Gaal: ‘Te veel stress voor een topprestatie is niet goed, te weinig opwinding ook niet’

Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam hebben in kaart gebracht wat de optimale stand van het brein is om zo goed m ...

Bekijk hieronder het videoverslag van Lowlands Science 2016.

Ook dit jaar worden wetenschappers opgeroepen voorstellen te doen voor onderzoek tijdens het festival. De mogelijkheden zijn groot, mits de kwaliteit en de haalbaarheid gewaarborgd worden in de voorstellen. Het onderzoek is anoniem en niet herleidbaar naar individuen. De gegevens verkregen door wetenschappers op het festival worden uitsluitend gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Voor het onderzoek kan gebruik gemaakt worden van het terrein, de (vrijwillige en anonieme) mederwerking van festivalbezoekers, enzovoort.

De sluitingsdatum voor voorstellen is 15 maart. Onderzoeksvoorstellen kunnen worden gemaild naar lowlandsscience@bkb.nl.

Lees dit artikel voor uitgebreide informatie en de randvoorwaarden mbt de onderzoeksvoorstellen.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2017

18 + 19 + 20 augustus 2017
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl