De halve wereld schijnt het al te weten, maar voor mij was het nieuws: de vibrator was ooit bedoeld om vrouwen te genezen van ‘hysteria’. Vrouwen die het genot van orgasmes ontberen, zo geloofde men rond 1900, lopen het risico dat hun baarmoeder uitdroogt, verschrompelt en door het lichaam gaat zwerven. Een ‘hysterische’ vrouw zou zo zelfs kunnen stikken in haar losgeslagen baarmoeder.

Beproefde medische behandeling van ‘hysteria’: stimuleren met waterstraal
Het is allemaal na te lezen op wiki, maar ik had nog nooit het zoekwoord ‘vibrator’ ingevuld. Leon Oudehand, een student van de Universiteit Twente, hield er een lezing over op 7 juni tijdens Bessensap (een onderonsje van wetenschappers, wetenschapsjournalisten en voorlichters). Zijn conclusie: de mensheid is toe aan een nieuw soort vibrator.

Venusheuvel
Leon had hem zelf ontwikkeld én uitgeprobeerd: de ‘vibrator voor samen’. Dit ‘evolutionair’ ontwikkelde trilding houdt eindelijk rekening met de erotische behoeften van de vrouw. Dat wil zeggen: geen fallisch stuk plastic dat haar van alle kanten moet penetreren, maar een gezellig trillende venusheuvel van rubber.

AI verbetert hoekschop
LEES OOK

AI verbetert hoekschop

Kunstmatige intelligentie kan voetbaltrainers helpen bij het verbeteren van hoekschoppen. Experts vinden de AI-suggesties voor hoekschopopstellingen i ...

‘Vibrator voor samen’, prototype
Omdat hij tenslotte niet op een huishoudbeurs stond, lichtte hij dat ‘evolutionaire’ ook nog even toe. Het had iets te maken met succesvol innoveren, maar zijn publiek had vooral oog voor het rode venushoopje. Dat dient tussen de vrouw en de man in te worden geklemd, zodat het de geslachtsorganen van beide partijen stimuleert. (Uitgaande van een klassiek standje.)

Hysterisch
Volgens mijn man had ik een prototype achterover moeten drukken. Ik ben er echter van overtuigd dat de vriendelijk ogende venusheuvel in een mum van tijd tussen ons uit zou schieten. Om vervolgens plotseling, trillend en wel, op allerlei onverwachte plaatsen weer op te duiken. Bij mijn voeten, onder zijn oksels, tussen mijn borsten of achter zijn oren. Evolutionair verantwoord of niet, maar daar wordt een vrouw pas hysterisch van.