Laatst keek ik al popcorn-kauwend toe hoe Superman zijn vijand Zod door Metropolis mepte. Ik zat in de bioscoop voor de nieuwste versie van de Superman-saga: Man of Steel. Tijdens het hoogtepunt van de film zie je hoe de normaal gesproken sympathieke Clark Kent zijn vijand Zod met een flinke uppercut de ruimte in slaat. Het tweetal knalt volop tegen een satelliet, voordat ze weer terug naar het aardoppervlak tuimelen.

Die satelliet was direct af te schrijven, maar zowel Superman als Zod hadden geen schrammetje. Maar goed, Zod was dan ook een schijnbaar onverslaanbare superalien. Wat als Superman een robbertje had gevochten met een simpele sterveling?

Onderzoekers doen nog steeds allerlei wonderlijke ontdekkingen over ijs
LEES OOK

Onderzoekers doen nog steeds allerlei wonderlijke ontdekkingen over ijs

Vroeger zagen mensen ijs als iets wonderlijks, terwijl je het nu zelfs hartje zomer gewoon uit de vriezer haalt. Max Leonard vindt dat we dit bevroren ...

Gelukkig ben ik niet de enige die met dat soort vragen speelt.  De bovenstaande video draait om de vraag: wat als superman je voluit in ’t gezicht zou slaan? Voor mensen als jij en ik zou dat zonder twijfel het einde betekenen. De superheld staat erom bekend dat hij moeiteloos planeten uit hun baan duwt. Een flinke vuistslag gaat dus gepaard met een kracht waar geen menselijke schedel tegen bestand is.

De beschrijving van de fijnere details laat ik graag over aan Vsauce3, het YouTube-kanaal dat fictieve werelden aan de wetenschappelijke test onderwerpt. Wat we in ieder geval kunnen concluderen is dat Superman met één vuistslag veel meer stukmaakt dan alleen zijn vijand. Misschien is het dus voor iedereen aan te raden om altijd een handjevol kryptonite bij je te dragen. Just in case.