Op 17 december 2019 verloot New Scientist drie telescopen op het Gala van de Sterrenkunde. De telescopen zijn gesigneerd door alle sprekers op het evenement, waaronder Ewine van Dishoeck, Heino Falcke en André Kuipers.

De telescopen zijn beschikbaar gesteld door de organisatie Sterren Schitteren Voor Iedereen  (SSVI). Ze zijn bedoeld voor kinderen met een beperking, kinderen die het moeilijk hebben en kinderen in landen waar onderwijs en onderwijs voor meisjes niet voor de hand ligt.

Op het Gala van de Sterrenkunde verloten we één SSVI-telescoop en twee ‘SSVI-telescopen in a box’. De telescopen zijn speciaal voor Belgische en Nederlandse scholen ontworpen door UGent Volkssterrenwacht Armand Pien. Op het  Gala van de Wetenschap op 25 november 2019 verlootte New Scientist ook drie gesigneerde telescopen. Inzenders die toen niet wonnen, dingen weer mee in deze nieuwe ronde.

Staan er in 2025 weer mensen op de maan?
LEES OOK

Staan er in 2025 weer mensen op de maan?

Over twee jaar ­huppelen de astronauten van Artemis 3 over de maan, houdt NASA vol. Bewijst het recente succes van Artemis 1 dat die streefdatum toch ...

telescopen van SSVI
De telescopen van SSVI.