‘De naaimachine is een tooverwerktuig, dat lussen maakt en ineenvoegt, zoals in een ruimte met de welbekende, drie afmetingen schijnbaar onmogelijk is.’ In een van de eerste nummers uit 1931 schreef Natuur & Techniek dit over de ‘Toovenaar in de huiskamer’: de naaimachine.

U zou raar opkijken als we nu een ode aan de naaimachine zouden publiceren. Toch is er niet zo veel veranderd in 82 jaar. Alleen schrijven we inmiddels over de magie van 3D-printers, ook voor in de huiskamer.

De laatste NWT Magazine is verschenen. Het lijkt of daarmee een einde komt aan 82 jaar historie. Wij zien dat anders. De NWT-geschiedenis kent al vele wijzigingen. In 2003 veranderde de naam Natuur & Techniek in Natuur, wetenschap & techniek. Binnen een paar jaar werd dat NWT en vervolgens NWT Magazine.

‘Neem parasieten mee bij het ontrafelen van een voedselweb’
LEES OOK

‘Neem parasieten mee bij het ontrafelen van een voedselweb’

Als we onderzoeken welke plaats een dier inneemt in een voedselweb, moeten we ook kijken welke parasieten het heeft, stelt Ana Born-Torrijos.

Veel abonnees kijken nog vol nostalgie terug naar de jaargangen op het kleine A5-formaat. Toch verschenen de eerste negentien jaargangen ook al op A4-formaat. Door de papiercrisis na de oorlog stapte de uitgever noodgedwongen over op A5. Pas in 2000 keerde het grote formaat terug.

Opvallend is dat bijna alle lezers de oude jaargangen bewaren. En naast elkaar in de boekenkast vallen die veranderingen natuurlijk erg op. Maar de kern is altijd hetzelfde gebleven: een geïllustreerd populair-wetenschappelijk maandblad met diepgaande artikelen. Dat blijven we ook in de toekomst.

Als New Scientist zullen we u nog jaren voorzien van de mooiste, spannendste en opmerkelijkste ideeën uit de wetenschap. En vanwege die nieuwe samenwerking  kunnen we dat nog veel beter, grootser en diepgaander aanpakken. Dus op naar een nieuw begin.

Hieronder vindt u een preview van het proefnummer van de Nederlandstalige New Scientist: