Ondervoeding is een probleem in Nederland. Van de thuiswonende ouderen is 12 procent ondervoed. Van de ouderen die gebruik maken van thuiszorg is dat zelfs 35 procent. Vanaf de buitenkant is dat niet altijd te zien. Zelfs iemand met obesitas kan ondervoed zijn. Dat maakt het lastig ondervoeding tijdig te signaleren.  

Feike van der Leij en Jellie Zuidema van Hogeschool Inholland onderzoeken met studenten hoe thuiszorgmedewerkers hun aanpak in het signaleren én oplossen van ondervoeding bij ouderen kunnen verbeteren. Ook ontwikkelden ze speciale eiwitrijke muffins vanuit PLINT ondervoeding, een project dat nu een jaar loopt. Hoe staan ze ervoor? Dat vertellen ze in deze podcast van Hogeschool Inholland, New Scientist en het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn.  

Beluister de podcast via Google PodcastsSpotify of Apple Podcasts.

Kan een nieuw type medicijnen veroudering helpen 'genezen'?
LEES OOK

Kan een nieuw type medicijnen veroudering helpen 'genezen'?

Een trits aan nieuwe geneesmiddelen belooft veroudering te ‘genezen’ door het opruimen van ‘zombiecellen’ in het lichaam.

Gasten: Feike van der Leij en Jellie Zuidema  
Presentatie: Jim Jansen en Laura Bergshoef 

‘Elke dag leren door te durven’. Dat is het motto van Hogeschool Inholland. Met onderwijs voor zowel studenten als professionals en daarnaast ook praktijkgericht onderzoek brengt Inholland praktijk en onderwijs dichter naar elkaar toe. Het Centre of Expertise Preventie in Zorg & Welzijn speelt hierin een belangrijke rol. Zij staan voor durven meedenken en meedoen, om zo een gezonde en inclusieve samenleving te krijgen. Samen met iedereen die wilt bijdragen, werken ze aan maatschappelijke vraagstukken over zorg en welzijn. Hierin komen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk samen, om oplossingen voor vandaag te bedenken, of ontwikkelingen voor morgen in gang te zetten.  

Kijk voor meer informatie op de website van Hogeschool Inholland.