John D. Boswell, de maker van de populaire Symphony of Science-video’s, besloot in één minuut ‘ons verhaal’ te vertellen. Je kent het wel: dat verhaal begint met de oerknal, waarna sterrenstelsels vormden, en waarin uit een gigantische kosmische botsing de maan ontstond. Het verhaal waarin cellen ontwikkelden en begonnen te delen, en waarin dinosauriërs, de eerste zoogdieren en uiteindelijk mensen een hoofdrol spelen. Dat verhaal. Het lijkt onmogelijk om dat alles in één minuut te vangen, maar Boswell klaart het kunstje.

Benieuwd naar meer? Boswell liet zich inspireren door deze video. Ik moet zeggen dat ik het origineel wat minder overtuigend vindt, onder andere omdat het hierin lijkt alsof de mens vanuit de aap is geëvolueerd. Dat is natuurlijk onzin –we deelden slechts een gemeenschappelijke voorouder.

Aan den lijve
LEES OOK

Aan den lijve

Ans Hekkenberg zoekt naar manieren om iets dat lastig is om voor te stellen te vertalen naar iets dat je letterlijk aan den lijve ondervindt.

Heb je meer behoefte aan een muzikale versie van ‘ons verhaal’? Dan kun je nog altijd uitwijken naar de intromuziek van de televisieserie The Big Bang Theory. Klik hier voor de volledige nummer van de Barenaked Ladies. De lyrics vindt je hier.