Over het algemeen ben ik geen techgeek. Ik hoef niet perse de nieuwste gadgets te hebben. Ik kocht pas een smartphone toen iedereen al aan Google Glasses dacht. Maar toen ik bovenstaande video zag, was ik direct verkocht. Ik zou zo mijn trouwe laptopje bij het oud vuil gooien, om ook maar één keer met de SpaceTop te mogen spelen.

Goed, de besturing van deze 3D-desktop ziet er nog wat houterig uit, maar dat zou ik voor lief nemen. Het lijkt me gewoon geweldig om met een wuifje van mijn hand nieuwe documenten naar boven te roepen. Met een klik van mijn vingers een programma te sluiten. En door mijn vingertoppen te spreiden in te zoomen.

'Mensen zijn huiverig voor onbekend voedsel'
LEES OOK

'Mensen zijn huiverig voor onbekend voedsel'

Cagla Cinar onderzoekt onze afkeer van onbekend voedsel. Want waarom eten mensen bijvoorbeeld niet graag een reep gemaakt van insecten?

Dat alles klinkt misschien niet indrukwekkend (de gemiddelde telefoon kan dat toch ook?). Maar als je de video bekijkt, zie je wat ik bedoel. Je kunt deze computer 3D besturen, door met je handen in het scherm te reiken. En daar kun je direct met je documenten en ontwerpen spelen.

De virtuele en fysieke wereld ontmoet elkaar als nooit tevoren. De makers moeten het systeem nog wat bijschaven voordat het op het niveau van Iron Man zit (zie hieronder), maar ik ben opeens overtuigd dat die Hollywood-scifi binnenkort gewoon mogelijk is. Ik ga in ieder geval alvast sparen voor deze ultieme gadget.