Dit weekend is het A-Team-weekend op Comedy Central. Wie enigszins bekend is met deze serie uit de jaren tachtig, weet dat het groepje huurlingen zich steeds weer uit onmogelijke situaties wurmt met de meest gestoorde plannen. Als ze omsingeld zijn, bouwen ze een tank van garagedeuren en Duct tape. Zitten ze vast op een eiland, dan lassen ze een helikopter in elkaar. MacGyver is er niets bij.

In 2010 bereikten  Hannibal, Murdock, B.A. en Face het grote scherm toen de A-Team-film in de bioscopen kwam. De onrealistische actie werd nog onrealistischer. De  A-Team-heren stortten bijvoorbeeld met een tank uit een vliegtuig, maar bleven ongedeerd. Ze stuurden de tank (die aan wat parachutes hing) namelijk netjes naar een meertje toe, door schoten te lossen in de tegengestelde richting van hun vluchtplan.

Hebben mensen ook feromonen?
LEES OOK

Hebben mensen ook feromonen?

Zenden we geheime chemische signalen uit waarmee we het gedrag van anderen beïnvloeden? Wat zegt de wetenschap over menselijke feromonen?

Belachelijk natuurlijk. Totaal onmogelijk. Een klassiek geval van Hollywood-fysica. Althans, dat dacht ik toen ik de scene zag. De gastheren van de internetserie Reel Physics hadden wat meer twijfels, en berekenden of je in het echt een vliegende tank kan besturen. Als je hun methode wil checken, zal je het scherm af en toe moeten pauzeren om de formules te doorgronden. Of je neemt hun rekenwerk gewoon voor lief aan. In beide gevallen bereik je dezelfde, verrassende conclusie.

Chapeau, filmmakers.