Het weer is vreselijk, het landschap is saai en de mensen zeuren als de trein drie minuten te laat is. Al met al lijkt het soms alsof we weinig hebben om trots op te zijn in ons kleine kikkerlandje. Als je nou even schaamteloos wilt genieten van wat we wel allemaal goed doen, dan moet je bovenstaande video bekijken.

Het is een ‘reclamespotje’ voor TEDxBinnenhof, een TEDx-event dat op 31 maart 2014 zal plaatsvinden. Het thema van TEDxBinnenhof is dit jaar ‘Global Challenges | Dutch Solutions’. Daarom krijg je in deze spot veertig voorbeelden van Nederlandse innovatie te zien. Benieuwd naar meer? Op 31 maart presenteert TEDxBinnenhof tien Nederlandse oplossingen voor globale problemen zoals vervuiling, de vermindering van de biodiversiteit, klimaatsverandering en energie.

Kunnen we AI-chatbots leren vergeten?
LEES OOK

Kunnen we AI-chatbots leren vergeten?

Kunstmatig intelligente systemen zijn een kei in het onthouden en verwerken van bergen gegevens. In vergeten zijn ze minder bedreven. En precies dat i ...

Het is nog even wachten, maar vooralsnog is het filmpje genoeg om wat trots aan te wakkeren. Hoewel ik niet weet waarom we blij moeten zijn met de uitvinding van de flitser. Wat dat betreft hoort die innovatie thuis in het rijtje ‘slecht weer, saai landschap en zeurende mensen’.