Denk je dat je jezelf kent? Think again. Volgens viroloog Nathan Wolfe besta je voor een groot deel uit onbekend genetisch materiaal. En dan bedoelt hij niet alleen dat er talloze bacteriën en virussen in je rondzwerven (hoewel dat wel zo is). Wolfe gaat een stapje verder. Je bestaat voor een behoorlijk deel uit genetisch materiaal dat niemand kent.

Zo’n 20% van je neusinhoud, 40 tot 50% van je darmen en zelfs 2% van je bloed bestaat uit biologische ‘donkere materie’. Dat genetisch materiaal is niet van jou, maar ook niet van virussen, schimmels, of bacteriën. Het is gewoon geheel onbekend.

Hoe (on)gezond zijn caloriearme suikervervangers?
LEES OOK

Hoe (on)gezond zijn caloriearme suikervervangers?

Caloriearme suikervervangers, zoals aspartaam, zitten tegenwoordig in allerlei producten. Maar hoe gezond zijn deze zoetstoffen eigenlijk?

Nog niet al te lang geleden wisten we niet van het bestaan van bacteriën. Nog wat recenter hadden we nog nooit gehoord van een virus. Dus wie weet is ook dit een witte plek op de biologische kaart, die we nog moeten invullen. Kortom, wellicht spookt in jouw neus een compleet nieuw soort leven rond.