Dus dáárom viel de moslimenclave Srebrenica: omdat hij werd beschermd door een leger dat homo’s toelaat, fulmineerde de Amerikaanse oud-generaal John Sheehan vorige week plots. Je hoort de oude laaglandgorilla al tekeer gaan, daar in zijn rusthuis: ‘Those Dutch faggots! The pussies!

Een hilarisch stupide oprisping natuurlijk, van zo’n generaal. Maar het rare is: ergens heeft hij nog gelijk ook. Al tientallen jaren vragen medici zich af hoe het komt dat homomannen minder agressief zijn dan heteroseksuelen. Want dat is wat studie na studie aantoont: homomannen vechten, mishandelen en moorden minder, scoren lager op allerlei agressiescores en spelen als kind minder stoeispelletjes. Wat een mietjes, die homo’s.

Gelukkig ligt de wetenschappelijke werkelijkheid subtieler dan generaal Kickass en zijn testosteronrijke maten denken. Vier Britse artsen die de feiten omtrent de vechtschuwe homo een paar jaar geleden nog eens naliepen, ontdekten dat homomannen verbaal en sociaal net zo weerbaar zijn als hetero’s. Ze schelden als bootwerkers, en sluiten tegenstanders sociaal uit, in plaats van ze op hun bek te slaan.

Moestuin op Mars: hoe astronauten op de rode planeet de landbouw opnieuw zullen moeten uitvinden
LEES OOK

Moestuin op Mars: hoe astronauten op de rode planeet de landbouw opnieuw zullen moeten uitvinden

Als we voor een langere tijd op een andere planeet willen ­verblijven, moeten we eerst de landbouw opnieuw uitvinden.

Het grote verschil is dat ze, net als overigens vrouwen, er pas op los rossen als ze al het andere hebben geprobeerd. Als er ‘verdedigend geweld’ nodig is, nou, hoed je dan maar. Dan gaat zo’n homo heus niet met wattenbolletjes gooien, dan vecht hij als een leeuw.

Maar dát is handig! Een militair met het lijf van een kerel en de zelfbeheersing van een dame. Daar zouden we er meer van moeten hebben. Je hebt dan veel minder kans op ongewenste geweldsuitbarstingen, moorden, verkrachtingen en kroeggevechten met collegamilitairen – stuk voor stuk uitwassen die menig vredesmissie hebben ontsierd.

De ideale soldaat voor de 21e eeuw, als u het mij vraagt. Als je een Afghaanse provincie wilt wederopbouwen, of ergens de vrede wilt bewaken, haal dan de homo’s erbij. Ik stel me peletons voor van louter homoseksuelen, een roze leger van beheerste beoefenaren van het geweldsmonopolie.

Wás Srebrenica maar verdedigd door een leger van louter homo’s. Ik geloof nooit dat een homo zich zo had laten kleineren door het alfamannetje Mladic. Een knietje, hadden ze hem gegeven. Met homo’s valt niet te sollen.