De komende twee maanden staat er een onwrikbare afspraak op mijn maandagavond. The Walking Dead is namelijk weer begonnen.

Eerst haar fiets stelen, dan met haar op de foto gaan? Not cool, Rick.  Bron: AMC
Eerst haar fiets stelen, dan met haar op de foto gaan? Not cool, Rick.
Bron: AMC

Inmiddels zijn we beland bij het vijfde seizoen van deze op stripboeken gebaseerde serie. Voor wie de posters, reclames en de enthousiaste praatjes van WD-fans heeft gemist: the Walking Dead gaat over een groep survivors die in een wereld leven waar een zombievirus een groot deel van de mensen heeft aangetast.

Walking Facts

Is dat realistisch? Ik heb al eens eerder geschreven dat zombies bestaan. Maar dat wil niet zeggen dat we nu snel onze katana moeten slijpen en de revolvers moeten laden. Een pandemie zoals in the Walking Dead is onmogelijk, legt Kyle Hill uit in deze YouTube-video.  Een virus dat in iedereen schuilt, zoals in de serie het geval is, zou ons niet pas na onze dood tot zombies maken. Maar het grootste risico in de wereld van the Walking Dead blijkt minstens net zo eng: de bacteriën liggen op de loer..

Wat gebeurt er als de permafrost ontdooit?
LEES OOK

Wat gebeurt er als de permafrost ontdooit?

Door de opwarming van de aarde dooit de permafrost in rap tempo. Aardwetenschapper Niek Jesse Speetjens deed onderzoek naar de gevolgen.

Lees ook: