So much yes. Dat is de kortste samenvatting van mijn gevoel bij deze prachtige short film van Erik Wernquist. Neem even drie minuten de tijd om te genieten van Wanderers.

Dappere zielen trotseren het ijs van Europa.  Bron: Wanderers
Dappere zielen trotseren het ijs van Europa.
Bron: Wanderers

De film is een vooruitblik op onze verkenning en kolonisatie van het zonnestelsel. Hoewel het een scheut fantasie bevat, zijn deze beelden wel degelijk gebaseerd op onze huidige kennis van de andere planeten, manen en mogelijkheden om te ruimtereizen. Misschien lijkt basejumpen van de Verona Rupes-rots op Miranda, de kleinste maan van Uranus, nog wat ver van je bed. Wellicht zie je jezelf nog niet een wandeling maken over het ijs van Europa. Maar de visuals van deze exotische plekken zijn geweldig realistisch. Waar mogelijk baseerde Wernquist deze digitale beelden op echte telescoopfoto’s, sonde-beelden en andere data van de locaties. Wat betekent dat elk van deze prachtige werelden echt out there is. Klaar om bezocht te worden.

Het is nu nog een droom, maar misschien zal het ooit werkelijkheid zijn. Wat mij betreft kan de toekomst niet snel genoeg komen.

Met je handen praten, helpt je bij het leren, onthouden en overtuigen
LEES OOK

Met je handen praten, helpt je bij het leren, onthouden en overtuigen

Waarom bewegen we onze handen als we praten? Psycho­­loog Susan Goldin-Meadow onthult de verborgen krach­ten van gebaren.

Galerij

Wil je de beelden vergroot uitprinten en op je muur hangen (en ja, dat kan ik me goed voorstellen),  dan kun je terecht op Erik Wernquists website. Daar vind je een galerij met highres plaatjes. Ook vind je er een meer uitgebreide uitleg over wat je in elke scene te zien krijgt.

Tip: een klik op de fullscreen-knop is een must.

Lees ook: