Ik heb waterafstotende wandelschoenen. Althans, dat vertelde de overtuigende verkoper me toen ik op zoek was naar de ultieme backpackschoen. Nou houden mijn trouwe stappers zich prima droog tijdens een licht buitje, maar zodra de regen doorzet, sta ik binnen een paar minuten in een paar soppende sokken.

De werknemers van Rust-Oleum zullen vast hetzelfde hebben meegemaakt. Zij vroegen zich af of ‘waterstotend’ niet wat waterafstotender kon, en maakten de wonderspray NeverWet. In de bovenstaande video laten ze zien wat die spray allemaal kan. Bespuit je witte blouse, en je krijgt nooit meer mosterdvlekken. Spray het op je iPhone, en je kunt hem zonder probleem in het toilet laten vallen. Het ideale product voor de klunzen onder ons dus.

Deeltjesfysicus Dylan van Arneman: ‘Ik ben op zoek naar iets wat misschien niet bestaat’
LEES OOK

Deeltjesfysicus Dylan van Arneman: ‘Ik ben op zoek naar iets wat misschien niet bestaat’

Dylan van Arneman verruilt een paar keer per jaar zijn werkkamer op het Science Park in de Watergraafsmeer voor de ondergrond ...

De NeverWet-spray is een prachtig staaltje wetenschap voor huis-tuin-en-keuken-gebruik. De ontwikkelaars lobbyen al jaren met hun idee, maar nu is de spray daadwerkelijk verkrijgbaar. Je moet daarvoor de Amerikaanse Home Depot aanschrijven, maar dan heb je ook wat. Ik kan namelijk nog eindeloos veel andere toepassingen bedenken. Het lijkt me bijvoorbeeld ook wel iets voor de huiskat die niet van water houdt. Of om een regenbestendig kapsel te maken wanneer je door een hoosbui naar een feestje wil fietsen. Helaas kan ik nergens vinden of die toepassingen ongevaarlijk zijn…