Duizenden mensen hebben de afgelopen drie weken hun stem uitgebracht in de verkiezing voor het New Scientist Wetenschapstalent 2015. De stembussen zijn inmiddels gesloten en het tellen van de stemmen is begonnen.

WTalent_RoodAllereerst willen we iedereen van harte bedanken voor het stemmen. Zowel bij het publiek als bij de kandidaten was de animo voor de verkiezing enorm. De stempagina draaide overuren, niet in het minst vanwege de vele initiatieven die de kandidaten hebben ontplooid om mensen enthousiast te maken voor hun onderzoek. Via onder meer interviews en filmpjes kon iedereen de afgelopen tijd kennis maken met de 25 jonge wetenschappelijke toptalenten.

Prijsuitreiking

Morgen maken we bekend welke kandidaten het hebben geschopt tot de top vijf die zich op 24 september aan het publiek presenteert tijdens de prijsuitreiking in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger. Hiervoor combineren we uw oordeel met dat van de vakjury.

‘De windtunnel was bij Tourwinnaar Jonas Vingegaard het puzzelstukje dat ontbrak’
LEES OOK

‘De windtunnel was bij Tourwinnaar Jonas Vingegaard het puzzelstukje dat ontbrak’

De Vlaamse ­hoogleraar Bert Blocken speelde een rol in de Tour de France-overwinning van Jonas Vingegaard. Sinds 2017 is hij namelijk adviseur aerody ...

Het aftellen tot de bekendmaking van het New Scientist Wetenschapstalent 2015 is begonnen. U kunt aanwezig zijn bij de feestelijke prijsuitreiking. Benieuwd naar het onderzoek van de vijf mogelijke winnaars? Geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen in de vakgebieden van quantumcomputerexpert Leo Kouwenhoven en forensisch biofysicus Maurice Aalders? Kaarten zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste wetenschapsnieuws? Meld je nu aan voor de New Scientist nieuwsbrief.

Lees ook: