Spiked Math Comics, een humoristische webcomic over wiskunde, heeft al jarenlang een briljante filmquiz online staan. Onlangs verscheen deel 5 van deze quiz. Voor iedereen die van wiskunde houdt, én kind aan huis is bij de bioscoop.

Hieronder vind je tien afbeeldingen die elk een film beschrijven. Toegegeven, voor sommige oplossingen moet je wel een college algebra hebben gevolgd. Maar daarom is het gevoel van voldoening zodra je ze weet uit te vogelen des te groter, toch?

Bron: Spiked Math Comics
Bron: Spiked Math Comics

Vind je deze ronde een eitje, en wil je meer? Dan kun je op spikedmath.com terecht voor de andere vier delen van de quiz: hier, hier, hier en hier.

Octonionen: de vreemde wiskunde die natuurkrachten kan verenigen
LEES OOK

Octonionen: de vreemde wiskunde die natuurkrachten kan verenigen

Een achtdimensionaal getallensysteem dat al in de negentiende eeuw is bedacht, lijkt nu eindelijk zijn plek in de natuurkunde te krijgen. Theoretici v ...

Toch wat lastig? Er bestaat ook een interactieve versie. Daarin vind je niet alleen de antwoorden, maar ook een flink aantal hints per afbeelding. De hints kunnen je zowel helpen je wiskundige knowhow als met je filmkennis. Dat zou je een eind op weg moeten helpen.

Spiked Math biedt trouwens meer dan alleen deze filmquiz. Op de Top Rated Math Comics-pagina vind je de best beoordeelde comics van deze website.
60 phase
Lees ook: