Diemen (NL) – Zaterdag 10 mei ontvangt ruimtevaartspecialist Piet Smolders het eerste exemplaar van het vijfenzeventigste deel in de Wetenschappelijke Bibliotheek van Natuurwetenschap & Techniek.


Op 10 mei zal na de Natuurwetenschap & Techniek raketwedstrijd het nieuwe WB-boek Ruimteonderzoek – De horizon voorbij worden uitgereikt aan ruimtevaartspecialist Piet Smolders in wetenschaps- en technologiecentrum NEMO te Amsterdam. Dit gebeurt om 13.45 uur. De raketwedstrijd zal rond 12.00 beginnen.
De grote mogendheden Amerika en Rusland zijn de enigen die zich bezig houden met ruimteonderzoek. Een van de eerste landen die na de Tweede Wereldoorlog een ruimteonderzoeksprogramma startte, was Nederland. Nederlandse onderzoekers ontwikkelden grensverleggende technologie en behaalden daarmee baanbrekende resultaten. Het boek Ruimteonderzoek – De horizon voorbij geeft een overzicht van veertig jaar Nederlands ruimteonderzoek, bovendien biedt het een kijkje in de toekomst.
Niek de Kort (1956) studeerde astrofysica aan de Rijksuniversiteit te Leiden. Hij was werkzaam bij TELEAC als publicist en programmamaker. De laatste 15 jaar is hij zelfstandig publicist, consultant en projectmanager voor kennisinstellingen. Ruimteonderzoek – De Horizon voorbij kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Ruimteonderzoek Nederland (SRON).