Toegankelijker gepresenteerd

Behalve over de vraag welk nieuws moet worden overgebracht, hebben we ook nagedacht over de manier waarop dat zou moeten gebeuren. Dat heeft geleid tot een volledige restyling van Natuurwetenschap & Techniek. De nieuwe lay-out is modern en overzichtelijk, voor een prettiger leesbeeld. De leesbaarheid van de artikelen is sterk toegenomen doordat we voor een nieuwe, beter leesbare letter hebben gekozen. Er is meer plaats ingeruimd voor schitterende foto’s en voor verhelderende infographics die complexe wetenschappelijke informatie snel inzichtelijk maken.

Bredere redactieformule
Natuurwetenschap & Techniek wetenschapsmagazine is geen vakblad, maar een toonaangevend 'special interest'-magazine dat een breed scala aan wetenschappelijke en technische onderwerpen behandelt. De vele vakgebieden zijn ondergebracht in acht informatieclusters die in elke uitgave uitvoerig aan bod komen: Natuurwetenschappen, Techniek, Informatica en nieuwe media, Verleden, Biologie en ecologie, Geneeskunde, Aarde en ruimte en Menswetenschappen.

Vertrouwde rubrieken
In het nieuwe Natuurwetenschap & Techniek is meer ruimte voor actualiteit, analyse, opinie en achtergrondreportages. Ook het aantal nieuwspagina’s is flink uitgebreid. Vertrouwd zijn de vaste rubrieken Pandemonium, Actueel, Publicaties, Agenda, Brieven en Prijsvraag. Nieuw zijn Profiel en Fascinatie, waarin we aandacht schenken aan de mens achter de wetenschapper.

Abonneer je tot 1 april 2000 voor slechts:


Dfl. 99,50 / 1990 Bfr.Met de nieuwe rubrieken Inzicht en Doe het zelf richten we ons niet alleen op de jongere lezer; proefondervindelijk hebben we ervaren dat ook de rijpere lezer hieraan leerzame, spannende en plezierige uren kan beleven. Andere nieuwe rubrieken zijn Hot Paper en Depot Boerhaave .

Ondanks de vele veranderingen willen wij benadrukken dat de signatuur van Natuurwetenschap & Techniek niet is veranderd. Natuurwetenschap & Techniek blijft natuurlijk het betrouwbare, actuele en opiniërende magazine dat uw kijk op de wereld van natuurwetenschap en technologie verdiept, verbreedt en verscherpt. Het voor Natuurwetenschap & Techniek zo kenmerkende toonaangevende niveau van de hoofdartikelen, geschreven door de beste deskundigen blijft, maar met een verbrede redactieformule en meer aandacht voor de toegankelijkheid en presentatie van de artikelen.

Lees verder: méér vaste rubrieken

Vrouwen hebben het écht sneller koud dan mannen (maar toch gaan ze pas later rillen)
LEES OOK

Vrouwen hebben het écht sneller koud dan mannen (maar toch gaan ze pas later rillen)

Waar mannen en vrouwen een ruimte delen, is vaak gedoe over de temperatuur. Het is geen gevolg van persoonlijke beleving, bli ...