De deeltjesversneller in Cern is niet alleen goed voor de wetenschap, maar draagt ook bij aan de evolutie van kleding. Modeontwerpster Iris van Herpen bracht een bezoek aan de deeltjesversneller om inspiratie op te doen voor haar nieuwe ontwerpen. Ze bestudeerde het aantrekkende en afstotende gedrag van magneten en dit resulteerde in haar aankomende voorjaarcollectie magnetic motion’. Ze vervormde knopen, riemen en andere metalen accessoires met magneten. Door met de krachten van de natuur te spelen, kon ze elke creatie er anders uit laten zien. Van Herpen past ook andere technieken toe in haar ontwerpen zoals 3D printen, laser en spuitschieten. Wil je een blik opvangen van haar statische creaties, zie dan ook haar website.

Foto: Yannis Vlamos x Iris van Herpen
Foto: Yannis Vlamos x Iris van Herpen

Iris van Herpen werkte voor de collectie magnetic motion samen met de Nederlandse kunstenaar Jolan van der Wiel en de Canadese architect Philip Beesly. Beide kunstenaars proberen de grenzen tussen natuur en technologie in hun werk te verleggen en passen daarmee in het straatje van Van Herpen.

Lees verder

De utopie van schoon vliegen
LEES OOK

De utopie van schoon vliegen

Veel luchtvaart­maatschappijen bieden het tegen­woordig als optie aan: via een extra geldbedrag de CO2-uitstoot van de vlucht compenseren. Vlieg je ...